Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dýchá vám šéf za krk? Zjistěte v jakém je znamení a zkroťte ho!

  • Nemůžete vyjít se svým šéfem? Zkuste ho pochopit na základě jeho znamení!
    2. dubna 2014 | 15:00

    Vyjít s vaším nadřízeným může být někdy pořádná zabíračka. Když ale zjistíte, v jakém se narodil znamení, máte z poloviny vyhráno! Jakmile totiž pochopíte jeho komplikovanou osobnost, můžete snadno získat to, co v práci chcete: klid, pohodu a možná i vyšší plat, nebo lepší pozici.

  • Beran (21.3. - 19.4.)

    Chcete klidnou práci bez stresu? Hledejte si jinou. Práce pod beranem nebude nikdy pohodovou procházkou růžovým sadem. To, co od něj naopak můžete spolehlivě čekat je dynamické pracovní tempo plné úkolů a výzev. Málokdo miluje soutěžení víc, než jedinci narození ve znamení berana.1958486:gallery:true:true
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Klidně se může stát, že vám zadají práci na pěti projektech zároveň. Oni sami jich zvládají dvacet, tak proč byste měli mít problém se čtvrtinou? Neklaďte jim zbytečné a hloupé otázky. Nemají na ně trpělivost. Pokud je vytočíte, budou řvát jako tur, ale velmi rychle se uklidní a ještě rychleji na celou věc zapomenou. Pokud nebudou mít opravdu důvod, na peníze vám velmi pravděpodobně nesáhnou.

    Na druhou stranu, pokud máte dost energie a zvládáte jejich pracovní tempo, nebudou vám nikdy stát za zády a kontrolovat vás. Naopak vám ochotně dají spoustu nezávislosti, důvěry a zodpovědnosti. Jestli někdo dokáže ocenit tvrdou práci, pak je to šéf narozený ve znamení berana.

  • Býk (20.4. - 20.5.)

    U nadřízeného býka je vždy těžké odhadnout, co si zrovna myslí. Obecně toho moc nenamluví a nemá ve zvyku si lidi příliš pouštět k tělu. Většinou se ale můžete spolehnout na to, že co říká myslí vážně a upřímně.1958486:gallery:true:true
    býk
    Autor: shutterstock.com
    V žádném případě na ně nechrlte všechny svoje nápady, i kdyby byly sebelepší. Býci si rádi všechno do detailů promyslí a musí si být opravdu jistí, že cesta, kterou se vydají, je ta správná. Jakmile vám ale jednou dají zelenou, můžete se spolehnout na jejich plnou podporu. a to i v případě, že se objeví nějaký zádrhel.

    Pravděpodobně je nikdy neuslyšíte stěžovat si, že toho mají moc a jsou přepracovaní, i když je to skoro jistě pravda. Mezi býky najdete spoustu workoholiků. Nemají problém nespat, protože potřebují, aby práce, za kterou mají zodpovědnost, byla dokonalá. Sice vám ochotně dají půl dne volno, abyste vyrazili s dětmi na víkend, avšak vyžadují od vás přesnost. Pokud nechcete ztratit jejich důvěru, nikdy nezneužívejte jejich bezmeznou dobrotu.

  • Blíženci (21.5. - 20.6.)

    Inteligentní, komunikativní a přátelští, takoví jsou šéfové narození ve znamení blíženců. Jako nadřízení jsou vyloženě okouzlující a vy snadno podlehnete pocitu, že lepšího šéfa jste si snad ani nemohli přát.1958486:gallery:true:true
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Nenechte se ale mýlit, blíženci mají tu nemilou vlastnost, že zbožňují pochvaly a ocenění. Dřete jako kůň dnem i nocí a veškerou smetanu za dobře odvedenou práci slízne váš šéf? Pravděpodobně se narodil ve znamení blíženců.

    I když od nich nemůžete čekat, že vás vůbec kdy pochválí, nebudou vám dělat v práci dusno a s klidným srdcem přehlédnou i nějaký ten prošvihnutý termín, nebo nepřesnost. Blíženci nejsou puntičkáři a mravenčí práci považují za tu nejotravnější věc na světě. Očekávejte od nich volnost a pohodové prostředí. Pokud je ale opravdu chcete zaujmout a dočkat se vyššího platu, budete je muset opravdu přesvědčit svoji kreativitou a zápalem pro společnou věc.

  • Rak (21.6. - 22.7.)

    Je váš šéf citlivý a okouzlující a zajímá ho, jak jste v práci spokojení? Gratulujeme, pravděpodobně máte nadřízeného narozeného ve znamení raka. Máte-li problém, nebojte se s ním za ním přijít, nikdy vás netrpělivě neodmávne s tím, že zrovna nemá čas a navíc vám ho pomůže vyřešit.1958486:gallery:true:true
    rak
    Autor: shutterstock.com
    Raci na vysokých pozicích nezapomínají na to, že jsou také lidmi a bez problémů si stále drží svoji vrozenou shovívavost a pochopení. Na druhou stranu bystě těžko našli někoho náladovějšího. Stačí jim domácí hádka nebo problém s úřady a z milého raka se stane podrážděná harpyje. Když přepne do tohoto módu, je nejlepší stát se neviditelným a v tichosti dělat svoji práci. Umí být totiž opravdu nepříjemný.

    Ze všeho nejvíc nenávidí raci stres. Pokud se firma dostane do problémů, začnou je sice okamžitě řešit, ale také kolem toho uslyšíte spoustu řečí a nespokojených poznámek. Nemáte-li na jejich změny nálad žaludek, raději si hledejte jinou práci. 

  • Lev (23.7. - 22.8.)

    Talentovaní, inteligentní, zapálení pro věc, vždy plní energie a pracovití. Nadřízení narození ve znamení lva jsou bezmála dokonalí. Až na ten nepatrný fakt, že si svoji roli šéfa opravdu užívají.1958486:gallery:true:true
    lev
    Autor: shutterstock.com
    I když jste do zaměstnání nastoupili dnes poprvé, pokud je vaším nadřízeným lev, spolehlivě ho poznáte, aniž by vám ho někdo musel představovat. Tito lidé mají vedení a autoritu v krvi.

    Lvi se nebojí riskovat a pouštět se do nejistých projektů. Díky šestému smyslu a rychlému pracovnímu tempu z nich ale většinou vytěží naprosté maximum, stejně jako ze svých zaměstnanců. Jednání v rukavičkách od nich ale nečekejte. Vždy vás vyslechnou a narovinu řeknou, co si o vašem nápadu myslí. a buďte si jistí, že to budou vždy oni, kdo bude mít poslední slovo.

  • Panna (23.8. - 22.9.)

    Šéfové narození ve znamení panny se ve své roli nadřízeného budou cítit vždy trochu nepříjemně. Mnohem raději o sobě smýšlejí jako o jednom ze zaměstnanců, než jako o vedoucím pracovníkovi.1958486:gallery:true:true
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Od toho se odvíjí také jejich vztah k podřízeným, od kterých očekávají stejnou práci, jakou dělají sami. Připravte se na to, že budete muset být za každých okolností perfektní. Jestli něco panny opravdu nesnesou, pak je to chaos.

    Pokud nebudete dělat chyby a odvedete vždy dobrou práci, budete se svým šéfem nejlepšími kamarády. Na druhou stranu není těžké se jim zavděčit - dělejte vždy tak, jak si přejí oni. I kdybyste měli pocit, že vaše cesta je lepší. Jedině tak vám dá skutečný klid na práci a nebude hledat mouchy.

  • Váhy (23.9. - 22.10.)

    Váhy jsou okouzlující, inteligentní a za všech okolností diplomatičtí nadřízení. Jejich vnitřní klid, spokojenost a vstřícnost z nich dělá perfektní šéfy, tedy pokud jde všechno tak, jak má.1958486:gallery:true:true
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Jakmile se totiž objeví problém, stanou se z vah doslova pohromy. Jen velmi nerady totiž dělají důležitá rozhodnutí. Namísto rychlého řešení tak zvažují pro a proti a budou se donekonečna radit se všemi okolo, aby získali jistotu, která cesta je ta správná.

    I přesto se ale budou zuby nehty snažit, abyste je měli rádi. Pokud z vás budou cítit pouhý vztah nadřízený-zaměstnanec, pravděpodobně se v práci dlouho neohřejete. Váhy nesnesou nevědět, co si o nich myslíte. Nabídnou-li vám tykání, přijměte ho bez přemýšlení. Pokud po nich něco chcete, neočekávejte ano ani ne. Naopak se připravte na to, že jim rozhodnutí potrvá pěkně dlouhou dobu.

  • Štír (23.10. - 21.11.)

    Štíři se nestávají šéfy jen tak pro nic za nic. Jejich druhým jménem by klidně mohlo být "mocný" a mezi znameními zvěrokruhu nenajdete nikoho, kdo by byl ambicióznější než právě štíři. Pokud ucítí, že má nějaký projekt potenciál, můžete jeho instinktu bezmezně důvěřovat a pustit se do práce.1958486:gallery:true:true
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Štíři se nenechají rozptýlit maličkostmi a většinou mají promyšlené všechny kroky až do zdárného konce. Díky svému šestému smyslu nemají problém překonávat překážky a řešit problémy. Můžete od nich očekávat velkou loajalitu, ale pravděpodobně se s ním mimo pracoviště potkáte jen na podnikovém večírku.

    Jako nadřízení bývají štíři velmi chladní a drží si odstup. Jestli něco nemohou vystát, pak je to zbabělost. Mnohem víc ocení vaši pracovní drzost, než úslužnost, se kterou jim budete přikyvovat na všechno co řeknou. Když je vytočíte, nepoznáte to na jejich výrazu ve tváři. Pravděpodobně to ale zjistíte na své výplatní pásce.

  • Střelec (22.11. - 21.12.)

    Šéfa ve znamení střelce jde jen těžko nemilovat. Je otevřený, vřelý a rozhodně nemá ve zvyku lpět na maličkostech.1958486:gallery:true:true
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Střelci jsou od přírody velmi optimističtí a pozitivně naladění, takže se nemusíte bát hrozivých porad, při kterých vám budou přede všemi spílat. Na druhou stranu je poměrně často můžete zastihnout s hlavou vysoko v oblacích. V žádném případě je nezkoušejte kritizovat nebo diskutovat nad jejich rozhodnutími. Ošklivě byste narazili.

    Střelci jsou velmi ješitní a pokud si je znepřátelíte, udělají maximum pro to, aby vám vaši práci znepříjemnili natolik, že sami a rádi ochotně odejdete. Na druhou stranu jim trvá velmi dlouho než ztratí trpělivost a na drobné neshody rychle zapomínají.

  • Kozoroh (22.12. - 20.1.)

    Neúnavný dříč. Tak by se dal dvěma slovy popsat šéf narozený ve znamení kozoroha. Při pohledu na něj máte skoro pocit, jako by byl zrozen pro práci. I když budete ve firmě dělat dvacet let, pravděpodobně ho nikdy neuvidíte, jak si jde do kanceláře jen tak popovídat a zasmát se společně s podřízenými.1958486:gallery:true:true
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Není to proto, že by byl namyšlený. Je jen opravu vážný a jediné co v zaměstnání řeší, je práce a úkoly, které je potřeba udělat. Na povídání si je přece určený čas mimo pracovní dobu.

    Kozorozi jsou velmi systematičtí a mají silnou pracovní morálku. Nikdy neodejdou, dokud nemají hotovo, i kdyby to mělo znamenat, že budou muset v práci přespat. To stejné ovšem budou vyžadovat i od vás. Pokud s nimi chcete bez problémů vycházet, nerušte je. a buďte připraveni na to, že po vás práci třikrát zkontrolují. I když je desetkrát ujistíte, že je všechno v pořádku.

  • Vodnář (21.1. - 20.2.)

    Kreativní a inspirující duch vodnářů se kolem těchto šéfů vznáší jako magická aura. Pravděpodobně vám se vším rád pomůže a bude s vámi donekonečna konzultovat cokoliv, na čem děláte. Vodnáři nemají v oblibě autority ani uměle vybudovanou hierarchii, proto možná dlouho nepocítíte, že zrovna tento okouzlující jedinec by měl být vaším vedoucím pracovníkem.1958486:gallery:true:true
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři jsou nezávislí a rozhodně vám nebudou hlídkovat za zády. I proto mají tendenci vybírat si zaměstnance, na které se mohou spolehnout a kteří umí dělat svoji práci bez zbytečných dotazů.

    Co na nich ale pravděpodobně nebudete mít rádi, jsou jejich rychlé změny nálad. Pokud se dobře vyspí, nebo je venku krásně, budou okouzlující a zábavní. Jakmile mají ale jakýkoli problém, včetně toho soukromého, máte co do činění s protivným umíněným dítětem, které dokáže být docela otravné.

  • Ryby (21.2.- 20.3.)

    Existují dva typy nadřízených narozených ve znamení ryb. Pod všemi rybami se ale pracuje poměrně snadno a bezproblémově.1958486:gallery:true:true
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Jedni si nejsou nikdy jistí sami sebou a milují, když je ostatní přesvědčují o jejich dokonalosti. Právě ti dokáží být ale velmi okouzlující a pomocí vlastního ega a šarmu vás dokážou vždy motivovat k lepšímu výkonu. Stejně tak jako vmanipulovat do situace, ve které vás chtějí mít.

    Druhý typ šéfa ryby je velmi složité pochopit. Drží si vždy trochu odstup a vy máte pocit, že jste nikdy nepotkali nikoho, kdo by byl tak tajemný a žil si ve svém vlastním světě. Tyto typy ryb jsou velmi senzitivní, ale současně umí dokonale skrývat vlastní pocity. Nikdy tedy pořádně netušíte, jestli jsou s vaší prací spokojení, nebo ji budete muset celou předělávat.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.