Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Věříte kartářkám? Víme, jak vám můžou změnit život!

Věříte kartářkám, nebo se jim smějete? A co když mají v něčem pravdu?
13. dubna 2014 | 11:00

Mám pocit, že se dělíme na tři skupiny. Jedna se bez kartářky ani nerozhodne, jestli si má dát kafe nebo čaj, druhá si chodí pro radu, když neví, kudy kam, a třetí se věštbám vyhýbá jako čert kříži. Pokud patříte do prvních dvou, přečtěte si, co s vámi může výklad karet udělat.

Sama jsem byla u kartářky několikrát. A důvod, proč jsem pokoušela osud a chtěla vědět víc, než můžu vidět sama? Někdy zvědavost, jindy jsem si fakt nevěděla rady a potřebovala ukázat směr. Ale pokaždé jsem měla sevřený žaludek a hrůzu z toho, co mi řekne. Už z toho je jasné, že já kartám, ale i jiným „věšteckým metodám“ věřím.

„Tak to máš za sebou. Uvědomuješ si, že ti bouračku vyvěštilo několik lidí, ne?“ připomněla mi kamarádka Lenka, když jsem jí volala, že jsem se čelně srazila s protijedoucím autem. A málem jsem omdlela. Na tuhle část předpovědi budoucnosti jsem totiž dávno zapomněla…1958486:gallery:true:truePadesátiprocentní pravda?

Když tak nad tím přemýšlím, uvědomuji si, že ve spoustě věcí měli věštci pravdu. Řekli mi, že potkám ještě jednu velkou lásku, že to bude můj osudový muž a já si ho vezmu, ale také že během loňského roku určitě otěhotním a budu mít zdravého syna.

A když jsem prošvihla všechny předpovězené termíny, překvapilo mě to. Byla jsem si totiž jistá, že věštby se plní. Dost jsem se na ně spoléhala. Dnes vím, že je lepší brát je trochu s rezervou, a jsem vděčná, že mi nikdy žádnou vyslovenou katastrofu nepředpověděli. Asi bych kvůli tomu spoustu nocí nespala a třásla se hrůzou.

Už nikdy víc!

Hlavu zamotala kartářka i kolegyni Ditě Černé. „Na svoji první (a poslední) návštěvu kartářky před sedmi lety jen tak nezapomenu. Paní ,vědma‘ se se mnou totiž vůbec nemazala.

„No, heleďte, vidím tu dvě děti. Ale bacha, s tím, co teď jste, je mít nebudete, s tím ostatně dlouho nebudete ani vy, je to jen přechodná stanice (s přítelem jsme spolu i přes spoustu karambolů osmým rokem). Budete je mít s doktorem nebo právníkem, to nevidím přesně. Ale co vidím přesně, je to, že jedno z dětí – chlapec – bude postižené...“

A perla na závěr? Při odchodu za mnou ještě ve dveřích zavolala: „Možná postižený nebude, záležet to bude hodně na vás,“ vyprávěla mi svůj děsivý zážitek Dita, která už by si prý nenechala předpovědět vůbec nic. Ať ji čeká cokoliv, od žádné kartářky už nechce nikdy nic slyšet.

Jaké předpovědi se naopak splnily, až z toho mrazí? To a ještě více se dozvíte v novém čísle magazínu Blesk pro ženy. Vychází už zítra!

Autor: Majka Dvořáková