Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Velký vánoční horoskop: Užijte si Štědrý den, jak vám radí hvězdy

  • Co vám hvězdy radí na letošní svátky?
    22. prosince 2013 | 08:00

    Každé znamení má rádo něco jiného. Společenští střelci ocení kolem sebe hromady lidí, ryby by si zase nejraději zalezli do postele s knížkou, kterou našli pod stromečkem. Jak to ale skloubit? Když budete poslouchat co vám radí hvězdy, svátky si letos skutečně užijete!

  • Beran (21.3. - 20.4.)

    beran
    Autor: shutterstock.com
    Hvězdy pro vás mají na období svátku jenom jednu, ale zato důležitou radu, milí berani: uklidněte se. Přestaňte hekticky pobíhat a řešit, co všechno je potřeba stihnout.

    Nepouštějte se na Štědrý den v poledne do mytí oken a neorganizujte příbuzné. Na poslední chvíli stejně nic nezachráníte, takže si nalijte trošku vaječného likéru, zobněte cukroví a nechte to už plavat.

  • Býk (21.4. - 21.5.)

    býk
    Autor: shutterstock.com
    Nechápete své přátele a rodinné příslušníky, kteří stále šílí z Vánoc, protože vy už máte uklizeno, napečeno, nakoupeno i zabaleno? Buď si můžete pustit televizi a užívat si vánočních pohádek a zaslouženého klidu, nebo využijte své organizovanosti a nabídněte těm méně zodpovědným pomocnou ruku.

    Štědrý den pak prožijte v úzkém rodinném kruhu, protože právě tam se budete cítit nejlépe. Pozvánky na velké a bujaré oslavy raději odmítněte.

  • Blíženci (22.5. - 21.6.)

    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Ještě před samotnými svátky si zkuste sednout a v klidu si naplánovat koho a v jakém pořadí na Boží hod navštívíte. S vaší rozlítanou povahou by se totiž snadno mohlo stát, že na někoho zapomenete, nebo se někde objevíte dvakrát.

    Také si zkuste vzpomenout, jestli jste opravu zabalili všechny dárky a pro jistotu prolezte své tajné skrýše ještě jednou. Snadno by se vám totiž mohlo stát, že je budete nacházet ještě v červenci.

  • Rak (22.6. - 22.7.)

    rak
    Autor: shutterstock.com
    Vánoce jsou pro vás tradičně svátky pohody a lásky, milí raci. Proto je i letos oslavte se svými nejbližšími. Na Štědrý den vyrazte na půlnoční a opájejte se magickou atmosférou této výjimečné noci.

    Nadcházející volno si pak užijte zachumlaní do deky v přítomnosti milované osoby, vypněte telefon a neotvírejte maily. V žádném případě se nenechte rozrušit ze své vánočně-romantické nálady, kterou na vás všichni okolo tolik zbožňují.

  • Lev (23.7. - 22.8.)

    lev
    Autor: shutterstock.com
    Zkuste poněkud potlačit svoji vůdcovskou povahu, milí lvi a dejte o svátcích prostor i ostatním. Jistě, dárky od vás budou zaručeně ty nejlepší, nejdražší a budou slavit největší úspěch, ale klidně můžete i pochválit tchyni cukroví a netrvat na tom, že zrovna váš salát je nejdelikátnější na světě.

    Uvidíte, že vaši blízcí ocení, pokud budou Vánoce plynout přirozeně a v poklidu, namísto toho, aby byli přesně organizovaní. Kolem deváté večer ale klidně a rozhodně zavelte na procházku a projděte se se všemi rozzářeným nočním městem.

  • Panna (23.8. - 22.9.)

    panna
    Autor: shutterstock.com
    Nedejte na připomínky své rodiny a klidně si na vánoční stůl nachystejte slavnostní servis, skořicové svíčky i labutě z ubrousků. Ostatní váš perfekcionismus asi nikdy nepochopí, milé panny, ale dokážou ho tolerovat. Důležité je, že ze Štědrého dne budete mít dobrý pocit vy.

    Nezoufejte ale, pokud se vše nepodaří podle vašich představ. I tak budou vaše svátky, v porovnání s ostatními, více než perfektní. Ostatně jako každý rok.

  • Váhy (23.9. - 23.10.)

    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Nestyďte se říct svým příbuzným, že byste chtěli letošní Vánoce oslavit v širokém rodinném kruhu, milé váhy a všechny je pozvěte. Nebojte se, vaše pozvání ochotně přijmou!

    Mezi svátky pak vyrazte na nějaké zajímavé místo nebo prostě jen na dlouhou procházku. Válení se na gauči by vás totiž akorát dostalo do splínů, že už je zase další rok za vámi.

  • Štír (24.10. - 22.11.)

    štír
    Autor: shutterstock.com
    Vyzkoušejte letos potlačit svoji od přírody cynickou povahu, milí štíři a spolkněte obvyklé jedovaté poznámky, pokud všechno nebude podle vašich představ. Místo toho se ochotně zapojte a ulevte partnerovi nebo partnerce od štědrovečerního shonu.

    Na Boží hod si užijte dárků s dětmi a vezměte je na procházku nebo na dovádění ve sněhu. A večer potom překvapte partnera nebo partnerku milostnými hrátkami pod rozsvíceným stromečkem.

  • Střelec (23.11 - 21.12.)

    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Netvařte se otráveně, když vaši blízcí nebudou překypovat takovým množstvím energie, jakým standardně oplýváte vy, milí střelci. Místo neustálého popohánění a chaosu se zapojte do příprav, ať jsou rychleji hotové a vy můžete konečně vyrazit dělat to, co chcete vy.

    Na Štědrý den běžte spát o trochu dřív, než je vaše obvyklá čtvrtá hodina ráno a najděte si čas i na trochu romantiky a klasických vánočních pohádek. Uvidíte, že i když si na chvíli sednete do křesla, svět se nezboří a o nic nepřijdete.

  • Kozoroh (22.12. - 20.1.)

    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Pokud máte chuť si po rozbalení dárků zalézt do postele nebo k televizi a zvednout se až po svátcích, klidně to udělejte, milí kozorozi. Po celoročním stresu a vaší zodpovědné práce si pár dnů lenošení více než zasloužíte. Navíc, jestli je to trochu možné, nechte se obskakovat a nešetřete chválou. Na Vánoce vám trocha lenošení určitě projde.
  • Vodnář (21.1. - 20.2.)

    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Věnujte se o Vánocích rodině ještě víc než obvykle. Nikdo totiž nemá pro pohádkovou atmosféru vánoc větší cit než právě vy, vodnáři. Vyprávějte dětem příběh o narození Ježíška a klidně i kde žije Santa. Budou nadšené.

    Jeden z následujících svátků pak odvezte ratolesti k babičkám a ukradněte si pro sebe a partnera romantickou chvilku. Naložte se do vany nebo se zabalte do peřin a popusťte uzdu své neutuchající fantazii. Uvidíte, že to budou jedny z nejlepších svátků vůbec.

  • Ryby (21.2. - 20.3.)

    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Máte už shonu po krk a s představou Štědrého dne spíš trpíte, než nadšeně jucháte? Nebojte se, Vánoce budou stejně poklidné, jako je máte každý rok. Jen svým blízkým nezapomeňte naznačit, že se s nimi rádi potkáte až později a že svátky chcete mít v klidu a v soukromí.

    Po rozbalení dárků se pak bez problémů odkliďte do kouta s tím nejzajímavějším a pozorujte rodinný mumraj. A buďte si jistí, že nakonec zjistíte, že jste vlastně strašně spokojení a v pohodě.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.