Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Znáte své životní číslo? Poradíme vám, jak ho spočítat!

  • Spočítejte si, jaké je vaše životní číslo.
    16. ledna 2014 | 06:00

    Každé narození člověka je jedinečné. Nejen z biologického, ale i numerologického hlediska. Tak to alespoň tvrdí odborníci na tuto tajemnou vědu. Jestli chcete vědět víc o číslech, která řídí váš život i osobnost, spočítejte si své osobní číslo podle data narození.

  • Jak na to?

    Číslo dne, měsíce i roku, v němž se narodíme, hodně napoví o naší povaze, o našich cílech, o tom, na co stačíme a co je nad naše možnosti. Jde o takzvané životní číslo a numerologové v něj velmi věří.
    Tak trochu jiná matematika: vypočítejte si číslo svého osudu.
    Autor: Shutterstock

    Výpočet není složitý

    Když i vy budete spoléhat na prastarou nauku o číslech, napište si někam na papír datu, svého narození a počítejte. Například 11. 2. 1981. Jednotlivé číslice se pak musí VŠECHNY sečíst dohromady. Tedy: 1+1+2+1+9+8+1 = 23. Dvojciferné číslo je nám ale takříkajíc k ničemu, takže ho zase rozdělíme na dvě jednociferná a sečteme je. Tedy: 2 + 3 = 5. V tomto případě je tedy životním číslem pětka.

    Podle numerologů každé číslo od 1 do 9 vyjadřuje vlastní význam, energii i poslání. Co o vás říká vaše číslo?
  • Číslo 1

    1
    Autor: Shutterstock
    Jednička znamená touhu po moci, sebedůvěru a naopak nedůvěru vůči okolí. Patří mezi tzv. vůdčí čísla, společně s pětkou a osmičkou. Lidé se životním číslem jedna jsou výkonní, ctižádostiví a schopní zvládat různé překážky. Bývají i dost tvrdohlaví a těžko přiznávají, že nemají ve všem pravdu.
  • Číslo 2


    2
    Autor: Shutterstock
    Dvojka představuje takt, účast a empatii k druhým lidem. „Dvojkaři“ dovedou dobře interpretovat nápady a plány druhých lidí. Touží po harmonii, těžko ale snášejí stres. Když se jim nedaří dostat se z potíží, bývají bezradní a méně spolehliví. Mají sklony k depresím a nervozitě.
  • Číslo 3


    3
    Autor: Shutterstock
    Trojku mívají mnohostranně nadaní lidé, kteří se vyznačují dobrými kontakty s okolím. Ve společnosti se cítí dobře a užívají rádi života. Jejich přednostmi jsou houževnatost, nápaditost, aktivita. Bývají ale tvrdohlaví, sarkastičtí, zejména když není po jejich.
  • Číslo 4


    4
    Autor: Shutterstock
    Čtyřka je charakteristická pro těžce pracující lidi, často zaměstnané ve službách. Dokážou dobře logicky myslet, jsou dovední organizátoři. Citově se příliš neprojevují, ale když si někdo získá jejich důvěru, dokážou udržet i celoživotní přátelství. Bývají velmi přímí, někdy až beztaktní. Občas kvůli detailům přehlížejí důležitější cíle.
  • Číslo 5


    5
    Autor: Shutterstock
    Pětku mívají vůdčí lidé, kteří si nesmírně váží osobní svobody a téměř vždy vyčnívají z davu. Jistota a peníze pro ně znamenají dost málo, rádi je vymění za nové zážitky. Dovedou odpouštět, jsou citlivější, než vypadají. Jen málokdy se v životě zastaví a v poklidu si někde odpočinou.
  • Číslo 6


    6
    Autor: Shutterstock
    Šestka charakterizuje lidi se smyslem pro rodinu. Bývají rozvážní, potřebují hodně lásky a porozumění. Milují vše krásné, včetně umění a hudby. Když vidí, že někdo něco nezvládá, raději to udělají sami, než by někoho kritizovali. Občas se z beránků stávají vlky, a to tehdy, když se jim někdo opravdu postaví. Často se nikdy nenaučí naučí říkat NE.
  • Číslo 7


    7
    Autor: Shutterstock
    Sedmičku mají ve vínku lidé originální, typičtí filozofové. Rádi cestují, hlavně kvůli novým poznatkům. Bývají často uzavření. Působí odměřeně, na vše mají vlastní názor a tak se stávají i nepřizpůsobivými. Nesnášejí rozhovory o ničem. Mnoho sedmiček se věnuje duchovním věcem, léčitelství a teologii.
  • Číslo 8

    8
    Autor: Shutterstock
    Osmička je další vůdčí číslo, vedle jedničky a pětky. Její lidé jsou energičtí, mají obchodní a organizační schopnosti. Rádi manipulují s ostatními, bývají zbytečně tvrdí. Na druhou stranu dokážou za každou cenu bojovat za něco či někoho, když ostatní potřebují pomoc. Měli by si dávat pozor na to, aby svou velkou energii používali jen k pozitivním věcem. V opačném případě můžou zničit opravdu mnoho kolem sebe.
  • Číslo 9


    9
    Autor: Shutterstock
    Devítka je souzená velmi citlivým a vnímavým lidem. Mají mnoho soucitu, pomáhají slabým a utlačovaným. Hlavními slovy jsou city a intuice. Zajímají se o mystiku a psychologii. Jsou bohatí fantazií, vymýšlejí spousty plánů. Když někdo hájí jiné mínění, dokážou být i agresivní. Odradí tak i ty, kteří jim velmi důvěřovali.

Autor: rie
Klíčová slova:  tajemno, numerologie, čísla, výpočet, horoskopy
Diskuse ke článku
.