Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ametyst, Jantar a další: Zázračné kameny, které dokážou léčit

Tyrkys má v sobě velkou sílu
6. srpna 2013 | 06:00

Jestliže zrovna netoužíte po monolitu obrovských rozměrů (dají se koupit například na geologických výstavách), tak ani nemusíte počítat s většími výdaji. I příjemný hlaďoučký kamínek do ruky stačí, za něj zaplatíte třeba jen dvacet korun. Musíte ho ale nejdřív zbavit nánosů „cizích“ energií.

Jak na to:
*Kámen na několik dní ponořte do misky s čistou mořskou nebo minerální vodou, použít můžete i vodu se solí, důležité je každý den ji nejméně jednou vyměnit.
*Po vodní „kúře“ nerost ještě opláchněte pod tekoucí vodou anebo ho „osmahněte“ nad plamenem svíčky.
*Teprve potom si ho pověste na krk nebo na ruku, kotník, zkrátka někam, kde je v přímém kontaktu s pokožkou.

Kde ho mít?
* přímo na kůži
* pod polštářem, na kterém spíte
* u sebe v sáčku ze sametu
* na psacím stole, nebo někde, kde jste nejčastěji

Co kameny dovedou?

Ametyst
Pomáhá odbourávat stres, zbavuje nás obav z budoucnosti, bude vám nápomocný i při intuitivním přemýšlení. Je pomocníkem při zbavování se závislostí. Zmírňuje bolesti, především hlavy, je skvělý proti migréně. Čistí krev, reguluje tlak, zaceluje rány, zmenšuje podlitiny. Nejlépe je ho nosit na hrudi.
Jantar
Zahání chmury, přináší světlo do vaší duše. Pomáhá vám srovnat si myšlenky i emoce, najít radost ze života. Reguluje hlavně zažívání a vyměšování, pomáhá i proti hormonálním výkyvům. Je pomocníkem proti revmatu, dokáže organismus vyburcovat k posílení vlastní imunity. Hojí různé kožní problémy, vyrážky, pupínky, podporuje růst nehtů, vlasů. Batolatům prý ulevuje, když se jim prořezávají zoubky.
Rubín
Je symbolem čistých myšlenek a dobra. Likviduje hloupé a neuskutečnitelné iluze, pomáhá ve chvílích pokoření, zahání zlost. Léčí tlusté střevo, žaludek, štítnou žlázu. Umí snižovat teplotu, zastavuje krvácení z nosu, je lékem proti koktání. Dobře působí na některé druhy rakoviny a mírní nevolnosti při chemoterapii. Je ochráncem před úrazy a nehodami a také před nepříjemnostmi v práci.
Růženín
Pomáhá najít přátelství, duši, kterou zranila hrubost, odmítání, nevšímavost. Mírní agresi, dokáže neutralizovat jedy v těle, hojí kožní záněty, puchýře a dokonce i vrásky nebo otoky. Protože odbourává i škodlivé záření třeba z televize nebo počítače, měl by mít u nich své stálé místo.
Tygří oko
Je kamenem vzbuzujícím smělost, velké plány a cíle. Posiluje vůli, koncentraci, potlačuje beznaděj a rezignaci. Zlepšuje náladu, posiluje smyslové orgány, činnost mozku, pružnost svalů, podporuje plodnost. Pomáhá při onemocněních jater, žlučníku a střev.
Tyrkys
Přitahuje energii, sílu, pomáhá se vyrovnat s bolestnými ztrátami. Dokáže varovat před vážnými nemocemi, ranami osudu… Poznáte to podle toho, že začne ztrácet krásnou barvu. Dokáže regenerovat tkáně, podporuje činnost žláz s vnitřní sekrecí, je to skvělý kámen na detoxikaci.

Autor: Silvie Risová