Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Odhadněte svého šéfa podle znamení zvěrokruhu

  • To v jakém je váš šéf narozen znamení ovlivňuje jeho práci více, než si myslíte
    25. března 2013 | 07:00

    Znamení zvěrokruhu mají svůj význam i v pracovní sféře. Některá znamení se pro vedoucí posty přímo narodila, jiná jsou zase raději v ústraní. A jaký je váš šéf?

  • Beran 21. 3. až 20. 4.

    1235007:gallery:true:true

    Když je váš šéf Beran
    Pokud je váš šéf Beran, pak nečekejte, že budete mít v práci leháro. Je totiž velice dynamický a podnikavý a totéž bude vyžadovat po vás. Má rád výzvy, a tak pro něj není problém rozjet několik projektů najednou a jejich realizaci povede v pěkně rychlém tempu. Pokud ale udržíte jeho tempo, můžete si být jisti, že to ocení. Těšit se můžete hlavně na hodně volnosti, kterou vám nechá. Pozor ale na to, když v práci selžete, to je oheň na střeše a o výbuchy vzteku nebude nouze.

    Když je vaše šéfka Beran
    Pozice šéfky jí padne jako ulitá, je totiž schopná pohnout i horou, když to bude zapotřebí. Je dynamická a odvážná a nebojí se hnát celou společnost dopředu. Je poctivá, přímá a taky na podřízené náročná. Pod jejím vedením si sice příliš nudných dnů neužijete, ale také se hodně zasmějete, protože si s vámi ráda poklábosí u oběda či odpolední kávy. Jakmile se ale dopije, je nutné vyrazit do práce, nemá totiž ráda poflakování.

  • Býk 21. 4. až 21. 5.


    1235009:gallery:true:true

    Když je váš šéf Býk
    Není to žádný mluvka a je těžké poznat, co si myslí. S rozhodováním si dává na čas, a pokud ho zahrnete nápady a připomínkami, bude nějakou dobu trvat, než se k nim vyjádří. Neznamená to ale, že by nepracoval, naopak je velmi pracovitý a rozvážný. Jeho dobrou vlastností je ale poctivost a férovou, tak bude jednat jak se svými podřízenými, tak i s klienty.

    Když je vaše šéfka Býk
    Tahle žena je velice svědomitá, opatrná a málokdy udělá nějakou chybu. To samé vyžaduje od svých podřízených a dokáže jim k tomu připravit i potřebné podmínky. Bude s vámi vycházet velice přátelsky, bude ohleduplná ale na druhou stranu velice ostražitá. Až paranoidně se totiž obává, že by mohla o svůj post přijít.

  • Blíženci 22. 5. až 21. 6.

    1235008:gallery:true:true


    Když je váš šéf Blíženec
    Pozor na něj, je velice inteligentní, skvělý řečník a charismatický muž. Svého osobního kouzla si je vědom a nebojí se jej použít ve svůj prospěch. Často překládá své povinnosti na podřízené, ale sladkou chválu si nechává jen a jen pro sebe. Pokud pro něj chcete pracovat, musíte ukázat, že jste kreativní a inovativní, na oplátku dostanete spoustu svobody pro svoji práci.

    Když je vaše šéfka Blíženec
    Tahle šéfka je okouzlující a vyvolává v ostatních velkou důvěru, proto pro ní není žádný problém přilákat do firmy nové klienty a zákazníky, kteří za ní jdou jako včela za medem. Někdy je s ní ale těžké komunikovat, protože je náladová.

  • Rak 22. 6. až 22. 7.


    1235015:gallery:true:true

    Když je váš šéf Rak
    Raci jsou okouzlující a velice příjemní. Pro své zaměstnance se snaží připravit příjemné pracovní podmínky, dokáží naslouchat, a pokud máte nějaké soukromé problémy, ochotně je s vámi vyřeší. Jeho nevýhodou je jen fakt, že svůj osobní život si nosí všude s sebou, takže pokud se doma pohádá s manželkou, věřte, že o schytáte za ni. Později se vám ovšem omluví, protože ho jeho chování bude mrzet.

    Když je vaše šéfka Rak
    Žena Rak svoje podřízené mírně dusí. Ne, že by je šikanovala, ale nedává jim mnoho svobody v jejich práci. Nad vším chce mít dohled a vše s vámi bude chtít konzultovat. Její kritika není ale nijak tvrdá, spíše s vámi bude diskutovat a poslechne si vaše názory na věc. Dalo by se o ní říci, že vládne svým zaměstnancům železnou rukou v sametové rukavici.

  • Lev 23. 7. až 22. 8.


    1235011:gallery:true:true

    Když je váš šéf Lev
    Lví šéf je impozantní bytost s velikou autoritou. A je předurčen k tomu, aby vedl velký tým lidí. Nebude se bát zariskovat a přinášet nové věci. Umí naslouchat, ale pak vás mistrně vmanipuluje do svých plánů, které chce realizovat.

    Když je vaše šéfka Lev
    Talentovaná, inteligentní a velice vášnivá je tahle žena. Nic nedělá jen tak náhodou a je až nezdravě ambiciózní. Je skvělou vedoucí a dokáže vám projevit své uznání, u kterého rozhodně nešetří komplimenty.  Ale jen za předpokladu, že nepracujete jen tak průměrně, ale že opravdu podáváte velké výkony. Pokud se na vás rozzlobí, raději se stáhněte a neoponujte jí, nemělo by to smysl.

  • Panna 23. 8. až 22. 9.


    1235013:gallery:true:true


    Když je váš šéf Panna
    Je vzácné vidět znamení Panny v roli šéfa, většinou se totiž ve vedoucích postavení necítí příliš dobře a raději post nepřijmou.  Nedělá jim totiž dobře, když jsou moc vidět a ani si neumějí sjednat potřebnou autoritu u podřízených. Pokud je vaším nadřízeným Panna, pak věřte, že si můžete udělat pohodlí a pracovat tempem, které vám vyhovuje.

    Když je vaše šéfka Panna
    Panny nebývají ve vedoucích postech příliš silné, přesto že jsou neobvykle pracovité a přizpůsobivé. Vaše šéfka bude velká perfekcionalistka a její schopnost organizace je doslova bravurní. Bývá ale trochu nervózní a nemá ráda neočekávané události, se kterými se neumí příliš vyrovnat. V jejím týmu se proto příliš nenasmějete, ale ani nečekejte, že na vás bude příliš ostrá.

  • Váha 23. 9. až 23. 10.

    1235019:gallery:true:true

    Když je váš šéf Váha
    Tenhle šéf bude okouzlující, diplomatický a velice inteligentní a kultivovaný. Neuslyšíte od něj sprosté slovo, a pokud vám bude chtít vynadat, udělá to velice jemně. Jeho velkou vadou je ale nerozhodnost. Někdy zvažuje pro a proti tak dlouho, až se situace vyhrotí natolik, že musí řešení najít okamžitě.

    Když je vaše šéfka Váha
    Žena Váha je velice zvídavá a inteligentní, dokáže vytvořit harmonické prostředí a je asertivnější než její mužský protějšek. Není vypočítavá, ale ráda dostává věci, které chce, proto využívá své mazanosti a ženských zbraní k dosažení svých cílů. Nemá ráda konflikty a často neřeší problémy na pracovišti, protože se jí prostě nechce se přiklánět ani na jednu stranu.

  • Štír 24. 10. až 22. 11.


    1235018:gallery:true:true


    Když je váš šéf Štír
    Tenhle muž je velice ambiciózní a odhodlaný dosáhnout svého. Bude na vás působit jako kus ledu, který jde přes mrtvoly, ale věřte, že je v nitru docela zábavný a milý, což vám jistě dokáže na nějaké firemní večeři. Co opravdu nesnáší, jsou zbabělci a slaboši, takže pokud uděláte chybu, rozhodně ji nesvalujte na někoho jiného a jděte s pravdou ven. Jedině tak si u něj zachováte svou tvář.

    Když je vaše šéfka Štír
    Pokud si myslíte, že jste našli klidnou práci s šéfkou jako beránek, pak se šeredně mýlíte. Tahle žena je totiž neskutečně silná, miluje výzvy a nechce, aby její podřízení zaostávaly. Bude u ní platit, že ji podřízení buď bezmezně milují nebo nenávidí, nic mezi tím existovat nebude.

  • Střelec 23. 11. až 21. 12.


    1235017:gallery:true:true

    Když je váš šéf Střelec
    Je těžké nemít toho člověka rád, i když je to velký puntičkář. Je to věčný optimista a svoje nadšení pro práci dokáže skvěle přenést na své zaměstnance. Nemá rád kritizování ostatních a nestrpí nějaké žabomyší války ve svém kolektivu.

    Když je vaše šéfka Střelec
    Její motto je „Tam kde je vůle, je i cesta“ a řídí se podle něj celý život. Chce být úspěšná a chce mít úspěšné a motivované podřízené a dělá pro to maximum.  Má přirozenou autoritu, dokáže se vcítit do pocitů druhých, ale nesmějí překročit určité hranice, to je pak zle.

  • Kozoroh 22. 12. až 20. 1.


    1235010:gallery:true:true

     

    Když je váš šéf Kozoroh
    Je to neúnavný dříč, který se narodil pro svou práci, kterou bere smrtelně vážně. Nečekejte, že bude do kanceláře chodit s úsměvem a vtipkovat s recepční, pro něj je kancelář něco jako svatyně, kam se humor zkrátka nenosí. Nespoléhejte na to, že vás pustí domů dřív, naopak. Je pro něj naprosto normální pracovat dlouho do noci, než je všechno hotovo, nesnáší totiž jakékoliv odkládání povinností.

    Když je vaše šéfka Kozoroh
    Její úspěch je vykoupen tvrdou prací, které si nadevše cenní. Nepostrádá ale humor, ale vytasí se s ním jen tehdy, je-li všechna práce dokončena a netlačí jí žádné termíny.  Je skvělou šéfovou, protože vám dokáže naslouchat a poskytnout morální podporu, být vám kamarádkou i matkou, ale jen za předpokladu, že jste féroví.

  • Vodnář 21. 1. až 20. 2.

    1235020:gallery:true:true


    Když je váš šéf Vodnář
    Tvůrčí a invenční je váš nadřízený narozený ve znamení Vodnáře. Je nezávislý a nemá rád diktát, proto si u něj uškodíte, když nebudete mít nápady a nebudete přinášet vlastní inovace zastaralých postupů.  Nechce vám nakazovat, co máte dělat, spoléhá na to, že to víte a že to uděláte dobře.

    Když je vaše šéfka Vodnář
    Aby byla opravdu šťastná, musí být na vrcholu firemní hierarchie a nezodpovídat se ze svých rozhodnutí vůbec nikomu. Je skvělá organizátorka a má ráda týmovou práci. Její náladovost jí ale často brání najít si ke svým podřízeným cestu. Můžete od ní totiž čekat cokoliv, od vtipkování a sladkých úsměvů, až po hromy a blesky.

  • Ryby 21. 2. až 20. 3.


    1235016:gallery:true:true


    Když je váš šéf Ryba
    Ryby jsou tajemné, vzdálené a jakoby byli duchem nepřítomny. Jsou velmi citliví a skvěle maskují svoje pocity. Do vedoucích funkcí se příliš nehrnou, protože nesnáší starosti, a tak když už se na vedoucí post dostanou, snaží se přerozdělit zodpovědnost na své podřízené tak, aby zyblo co nejméně nepříjemných věcí na ně.

    Když je vaše šéfka Ryba
    Ryby jsou ve vedení jakoby náhodou a netouží po moci. Když už ale takovou roli dostanou, pak se jí zhostí s maximálním nasazením, protože neradi někoho zklamou.  Pokud je vaše šéfka ve znamení Ryb, pak se s vámi bude radit o dalších postupech, má ráda konverzaci nad tématy a nikdy nedělá rozhodnutí jen na základě svých pocitů.