Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Astrolog Antonín Baudyš: Na horoskopy jsem balil holky

Astrolog Antonín Baudyš
16. února 2013 | 06:00

Setkání se známým astrologem je přímo pohlazení na duši. Z hvězd dokáže vyčíst úplně všechno, ale i nepříjemné věci vám sdělí taktně a citlivě


K čemu nám je astrologie?
Astrologie každému z nás říká, z jakého stavebního materiálu jsme postavení, k čemu se hodíme víc a k čemu méně, s jakými úskalími se v životě setkáme a jak je můžeme překonat.

Co všechno se dá vyčíst z hvězd?
Ono to není o tom, co všechno, jako o tom, co zrovna potřebujete pochopit. Společně s intuicí astrologa nebo astroložky se ale můžete dostat k libovolným informacím. Naše mysl nezná žádné hranice. Samozřejmě důležité je, aby to bylo v souladu s rozvojem klienta.

Na jakém principu astrologie funguje? Jak je možné, že se dá všechno vyčíst z hvězd?
Ani my astrologové to pořádně nevíme. Jisté je, že existuje více hladin energie, než kolik jich vnímá fyzika. A tyto hladiny reagují na neustálé změny ve sluneční soustavě. Není to tak, že se dá z hvězd všechno vyčíst. Mnoho informací ale horoskop popisuje jako velice pravděpodobné. Každý astrolog pak konkrétní horoskop vykládá přiměřeně svým zkušenostem.

Má smysl chodit k astrologovi pro radu častěji? Nebo stačí nechat si jednou vypracovat horoskop a ten už se nemění?
To je naprosto individuální. Osobně si myslím, že je rozumné obracet se na astrologa, jen pokud se děje něco natolik zásadního, že mě to v běžném životě obtěžuje. Na druhou stranu ale každého v životě obtěžuje něco jiného.

Radíte i sám sobě?
Už čím dál méně. Ale často se skrz horoskop ujistím, že věci jsou tak, jak si myslím. Momentálně jsem v životě dosáhl stability, kdy nic moc neřeším, ale vím, že to je jen dočasné.

Co lidi nejvíc zajímá?
Každý astrolog to má asi trochu jinak. Já jsem se za patnáct let práce specializoval na partnerské vztahy a lidé to o mně vesměs i vědí.

Co máte na své práci nejradši?
Nejhezčí je asi pocit důvěry. To, že je možné svobodně a přitom i bezpečně mluvit i o těch věcech, které obvykle pokládáme za tabuizované anebo přesahující běžné zkušenosti. Astrologie je nesmírně zajímavá. Dříve mě lákalo poznání, teď už to poznání získávám i jinde. Dnes jsem astrologii vděčný za to, že jsem v ní našel práci, ve které vidím smysl.

Co vám na ní připadá nejtěžší?
Nejtěžší je povídat si s klientem na téma, které ani astrolog sám nemá vyřešené. Rozhovory s klienty nám fungují jako zrcadla: díky tomu se toho hodně dozvíme i sami o sobě. Upozorní nás na to, v čem my sami jako lidé ještě nemáme jasno.

Pamatujete si, kdy a komu jste udělal první astrologický rozbor?
Myslím, že jsem se především snažil s horoskopy dělat dojem na holky.

Autor: Michala Jendruchová