Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Milujete zimní sporty? V rakouském středisku Turracher Höhe si užijete brusle, boby i lyže!

Turracher Hohe je rakouské středisko, kde si zábavu užije celá rodina!
12. prosince 2019 | 06:00

Zimní dovolená v Rakousku je jedinečným zážitkem po všech stránkách. Jistota sněhu, lákavé sjezdovky pro všechny, luxusní wellness, vynikající gastronomie. A v neposlední řadě i skvělé služby, které jinde jen tak nenajdete. Zveme vás do Turracher Höhe, kde na vás čeká dokonce i lyžařský komorník!

Pokud přemýšlíte o zimní dovolené a vyberete si Rakousko, máte stoprocentní jistotu, že nebudete zklamaná. Ve většině rakouských středisek se o vás i vaši rodinu skvěle postarají a postrádat nebudete skutečně nic. Nabídkou služeb budete okouzlena.

Komorník pro vás jako bonus!

Středisko Turracher Höhe boduje nejen jistotou sněhu, ale také dokonalým servisem. Pokud se ubytujete v některém z hotelů, které jsou označeny symbolem modré mašličky, můžete na vlastní kůži zažít dokonce i péči speciálního lyžařského komorníka. Ten vám především poskytne rady, které byste jinde nedostala. Prozradí vám například, které sjezdovky jsou odpoledne na sluníčku nebo na kterých sjezdovkách najdete ten nejlepší prachový sníh. Chcete se cítit jako princezna? Tady je to možné. Komorník vás rád obslouží a přinese vám skleničku skvělého prosecca. Co si přát víc?

Jistota sněhu, krásné sjezdovky, to je Turracher Hohe.
Autor: Shutterstock

Pro ty, kteří mají rádi (nejen) lyže

V Turracher Höhe si na své nepřijdou jen zapřisáhlí milovníci sjezdového lyžování – je tady totiž i pravý běžkařský ráj! Trasy pro běžkaře vedou borovicovými lesy, zasněženými horskými loukami a také podél tří horských jezer. Jezero Turracher See nabízí spoustu ploch i pro bruslaře. Další legraci si užijete při sáňkařských večerech, které se konají na dokonale osvětlené sjezdovce Sonnalm dlouhé jeden kilometr.
Naopak velký adrenalin zažijete na legendární alpské horské dráze Nocky Fitzler. Na této trati dlouhé 1,6 km je díky nejmodernější technice možné bezpečně bobovat v létě i v zimě.

Nejlepší ubytování i jídlo

Jedním z nejoblíbenějších hotelů na Turrachu je zámecký hotel Seewirt. Vyhlášený je svou gurmánskou restaurací Philipp, kde skvěle vaří mladý kuchař pyšnící se řadou ocenění.
Náš tip navíc: Pokud ráda ochutnáváte lokální kuchyni, zastavte se na procházce během dne nebo večera v jedné z horských chat v této oblasti a ochutnejte tradiční raclette. Na tu chuť jen tak nezapomenete!

Autor: připravila: redakce časopisu Blesk pro ženy
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...