Třídenní oslava gastronomie se již tradičně uskuteční v Královské zahradě Pražského hradu. Na IX. ročníku festivalu ochutnáte vybrané pokrmy 25 špičkových restaurací a poznáte zajímavé šéfkuchaře i producenty nápojů a delikates.
Čekají na vás nejen ostřílení matadoři, které jste na předchozích ročnících již měli možnost poznat, ale také vycházející hvězdy špičkové gastronomie. My jsme u toho proto samozřejmě nemohli chybět a společně s kamerou jsme se vydali zjistit, která menu byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Na první přečtení nás zaujala jídla u stánku restaurace Valoria, jejíž šéfkuchař Petr Kašparovský nám ochotně představil vlajkovou loď svého podniku. Tou nejsou nic jiného než na dlouhou dobu zapomenutá a v posledních letech konečně objevená telecí líčka s karlovarským knedlíkem a koprovým velouté, tedy bílou omáčkou.Šéfkuchař Yasmin Noodles Tomáš Kalina nás zase nalákal na menu, které je průřezem posledních sedmi let, která na Prague Food Festivalu strávili. Ochutnat tak můžete například thajské kokosové kari, kantonské nudle nebo božské kokosové placičky se salátkem z čerstvého ovoce.
U Emy Destinnové vás čeká bez nadsázky cesta kolem světa, protože tamní menu sestavil šéfkuchař ze surovin z několika zemí celého světa. Budete mít možnost ochutnat například zvěřinu z České republiky, chorvatskou chobotnici, vepřové ze Španělska nebo aljašskou tresku.Potrpíte-li si na tradičnější kuchyni, ovšem v modernějším kabátku, určitě se zastavte u stánku restaurace Panonia, kde si pochutnáte na tradičních slovenských jídlech. Pokud vám něco můžeme opravdu doporučit, pak je to tamní škvarková pomazánka s bramborovým chlebem, která je neuvěřitelně nadýchaná a doslova se rozplývá na jazyku. Nám jedna porce zkrátka nestačila.