Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zámek Loučeň jde s dobou, Bílá paní má róbu od Beaty Rajské

2. září 2014 | 13:30

I strašidlo časem obnosí své šaty a musí si sehnat nové. Stejný osud potkal Bílou paní Loučeňskou. Oblíbený přízrak, který se pravidelně účastní komentovaných prohlídek na zámku Loučeň se rozhodl, že si nechá vyrobit oděv nový a originální. Pokud si ji v něm chcete prohlédnout, zajeďte se na Loučeň podívat.

Zámek Loučeň je ideálním místem odpočinku pro cestovatele za poučením, zábavou, ale i romantikou. Jde o jednu z nejnavštěvovanějších památek ve Středočeském kraji. Lákadlem pro návštěvníky je kromě prohlídek s kostýmovanými průvodci rozlehlý romantický anglický park s labyrintáriem, unikátní kolekcí 11 labyrintů a bludišť, postavené dle návrhu britského projektanta Adriana Fishera.

A stal se prvním místem, jenž se může pochlubit strašidlem, které se obléká do šatů navržených známým módním návrhářem. "Je pro nás velká čest, že Bílou paní Loučeňskou oblékla do překrásných šatů tak uznávaná módní návrhářka, jakou je Beata Rajská. A máme radost, že právě ona se zúčastnila jako první nového cyklu speciálních prohlídek zámku Loučeň se známými osobnostmi," řekla nám Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň.

Nemáte plány na víkend? Jeďte se podívat na nádherný zámek Loučeň, kde můžete obdivovat i Bílou paní v róbě od Beaty Rajské.
Autor: archiv

Loučeňská Bílá paní Vám předvede, že prohlídka zámku nemusí přinést jen poučení, ale také zábavu, dobrodružství a především atraktivní hru. Už když na pokladně obdržíte ke vstupence hrací kartu, pochopíte, že tahle prohlídka bude mít něco navíc: Bílá paní Vám během prohlídky postupně položí osm hádanek. Pokud odhalíte jejich správné řešení, vyjeví Vám tajenka jedno malé tajemství Bílé paní.

Tuhle prohlídku budete navíc vnímat všemi smysly, včetně třeba takového čichu: Na ten krásný zámecký pokoj provoněný levandulí určitě dlouho nezapomenete. Kromě pocitu, že prohlídka zámku se dá zažít jinak a mnohem intenzivněji, než se Vám to na českých hradech a zámcích stávalo doposud, si odnesete také jeden ze sedmi nezbytných klíčů, které potřebujete k otevření tajemné 13. komnaty.

"Bílou paní mohou návštěvníci potkat nejen na vybraných komentovaných prohlídkách zámku Loučeň, ale i na speciálních akcích a při doprovodném programu na zámku," dodává Kateřina Šrámková. V září, říjnu a listopadu se zámecké prohlídky s Bílou paní konají vždy v sobotu a v neděli (a také o prázdninách a ve svátek) ve 13.00 a v 16.00 hodin.

Video se připravuje ...