Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exotika k Vánocům: Ježíšek na Kubě a Silvestr v Thajsku

10. října 2011 | 00:00

Myslet na vánoční dárky v říjnu? Všichni milovníci exotiky a bílých pláží zbystřete – cestovní kanceláře právě vyrukovaly se svými slevami na vánoční a silvestrovské pobyty! Letošními TOP vánočními destinacemi jsou Thajsko, Kuba, Keňa, Zanzibar a Dominikána. Nechte pro jednou pečení cukroví a shánění  dárků v přeplněných marketech jiným a nadělte si exkluzivní porci zážitků!

O tom, že si na Vánoce zasloužíte trochu toho luxusu, není pochyb. Otázkou ale zůstává, kam se za bělostnými plážemi a modrozeleným mořem vydat. Láká vás spíš divoké pláže v kombinaci s africkým safari? Pak se rozjeďte do
Keni nebo na Zanzibar. Jestli ale ze všeho nejvíc toužíte po vyhřátém lehátku a oroseném koktejlu, je tu pro vás Dominikána a Kuba, nádherné chrámy jako bonus pak ukrývá Thajsko.

Že v Keni se najdou stovky kilometrů prázdných pláží vědí i známé celebrity. Na dovolenou se sem před zraky médií jezdí ukrýt Naomi Campbell, Bill Gates nebo tenistky Williamsovy. I vy si můžete dopřát pohodlné zázemí zdejších rezortů, kde si užijete soukromí a romantiku pod velkými listy
kokosových palem. Tím nejkrásnějším zážitkem z Keni ale nebude koupání ani božské potápění, ale úžasné safari. Pohled do očí divokého buvola v nádherné krajině si zapamatujete navždycky.

Luxus a pohoda – keňské resorty jsou bezpečnou oázou v divoké přírodě, kde v klidu a míru žijí nádherná africká zvířata a tradiční kmeny.
Autor: FIRO Tour

Všechny pláže v Keni jsou jedním slovem nádherné. Ale rozdíl tu je – severní pobřeží je silně a pravidelně ovlivňováno přílivem a odlivem – proto je možné za odlivu dojít až ke korálovému útesu, který je jinak dostupný jen potápěčům. Nejoblíbenější pláží je tu zátoka Bamburi. Jižního pobřeží se  výkyvy tolik netýkají, je tu ještě větší klid a jemnější písek. Tady vévodí zase pláž Diani s luxusními resorty.

Stejně tak při zájezdu na ostrov Zanzibar se určitě nespokojíte jen s údajně nejkrásnějšími plážemi planety, které tu omývá Indický oceán, ale vydáte se také po stopách Velké pětky. Pětici nádherných afrických zvířat objevíte na suchozemské části Tanzánie, v jednom z mnoha národních parků. Ostrov koření vás ale nebude chtít pustit – kromě moře vás budou lákat bývalé sultánské paláce, vůně tropického ovoce nebo vzácné želvy sloní.


O nic snazší nebude situace v Thajsku, v zemi úsměvů. Tady budou hebké pláže a romantické zátoky soupeřit s tropickou džunglí plnou starých
buddhistických chrámů a památek a s vynikající thajskou kuchyní k tomu. Vaše mysl bude těkat mezi lákavou thajskou masáží, Smaragdovým Buddhou a tradiční polévkou Tom Yam, zatímco vaše tělo, znavené prosincovým horkem, zamíří automaticky na skvostnou pláž některého z malebných ostrůvků.

Odpočinek naleznete na Kubě , ale pozor – za horkých nocí to tu žije! Tyrkysové moře se po západu slunce změní v lesklé zrcadlo, na kterém se
objeví stovky hvězd a světel. Do šplouchání moře zní divoká  latinskoamerická hudba a smích opálených krasavic. Zrovna asi probíhá jeden z mnoha barevných karnevalů anebo je to možná jen obyčejný kubánský večer plný tanga a salsy. Kubánský doutník do koutku a cuba
libre do ruky – pestrá silvestrovská párty v kulisách romantické kubánské architektury může začít!

Na ostrově Kuba dvacet let žil a tvořil spisovatel Ernest Hemingway, pro kterého je ještě dnes rezervován pokoj číslo 511 v holetu Ambos Mundos v Havaně. Kromě rezervace tu je také jeho psací stroj a vypitá láhev "Chivas Regal".

Na Dominikánské republice můžete Vánoce nebo Silvestr strávit plachtěním po moři nebo třeba při divokém kitesurfingu ve zdejších vlnách.
Autor: FIRO Tour
Dominikánská republika vás ohromí karibskou atmosférou a průzračným mořem plným života. K něžným korálům a hejnům ryb se můžete potopit s profesionálními potápěči anebo šnorchlovat podél břehů plných tropické
vegetace. Místo vánoční nadílky tu pod palmami leží kokosové ořechy, ale jemný písek zase hřeje mnohem víc než evropský sníh. Ne náhodou mnoho mladých párů říká své životní lásce „ano“ právě tady – vůně barevných květů vás omámí a delfíni v západu slunce budou vypadat přesně jako obrázek z levných osušek.

Děkujeme, Ježíšku!

Autor: Viola Kratochvílová &FIRO-tour

Čtěte dále:

Baví vás cestování za exotikou? Nedávno jsme psali o nejhezčích místech Číny, o lyžování v Andoře, nebo o adrenalinové Dominikánské republice.

Inzertní sdělení:

Cestovní kancelář FIRO Tour, odborník na dovolenou v Tunisku, Turecku, Egyptě, Řecku, Španělsku a dalších oblíbených destinacích, vybírá ze své nabídky vánoční a silvestrovské pobyty .

Thajsko – Hotel Botany Beach
Autor: FIRO Tour
Thajsko – Hotel Botany Beach

Klidné prostředí hotelu a jeho krásná pláž je ideální pro všechny věkové kategorie. Komplex se nachází v rozlehlé zahradě přímo u pláže asi 12 km od centra Pattaya.

Dominikána – Hotel Punta Cana Princess
Autor: FIRO Tour
Dominikána – Hotel Punta Cana Princess

Luxusní 5* hotel v úžasném prostředí, vysoký standard služeb. Výborná kuchyně a bohatý program all inclusive, to vše navíc ve vyhlášeném letovisku se skvělými, bílými plážemi.

Keňa – Hotel Lagoon Papillon Reef
Autor: FIRO Tour
Keňa – Hotel Lagoon Papillon Reef

Oblíbený kvalitní hotel s krásnou zahradou přímo u Diani Beach pro dvojice, přátele i rodiny s dětmi. Přátelský personál, kvalitní strava, živá hudba a tematické večery – to je lákavá Keňa.

Komerční prezentace

Autor: zufk
Video se připravuje ...