Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdo vám o prázdninách zabaví dítě?

Jak je těžké vymyslet program pro své děti, to známe všichni
6. června 2010 | 05:00

O dovolené si chcete si odpočinout s rodinou. S dětmi se ale jen tak lehce odpočívat nedá, natožpak najít si nerušenou chvilku k manželskému sexu… A přece existuje řešení, které vám dovolí být s dětmi na dovolené a ještě ke všemu si ji užít!

Některé cestovky přicházejí s řešením, které by ocenili tatínkové ve filmu S tebou mě baví svět. Ti totiž slibovali dětem medaili za to, že o nich celý den neuslyší. Novým trendem jsou animační programy pro děti, které je zabaví natolik, že zapomenou, že nějaké rodiče mají. Má to tu výhodu, že otcové a matky neuslyší ono známé: „Já se s vámi nudím!“

„Tento bonus cestovních kanceláří je důsledkem toho, že v Česku stoupá životní úroveň. Klienti si totiž přejí mít stále víc služeb, které jim dovolenou zpříjemní, jako je půjčování aut, výlety, ale také zabavení dětí, a cestovky jim vycházejí vstříc,“ říká Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

S rodiči a zároveň bez nich

Jedním z největších propagátorů tohoto stylu dovolené je cestovní kancelář Alexandria, která dopravuje své klienty především do Bulharska a na řecké ostrovy. „Většinou je zábava pro děti neboli animace v hotelích vedena v cizím jazyku a odpovídá i cizí mentalitě. Naši animátoři ale jsou Češi, a proto také jejich program odpovídá českým zvyklostem. V hotelích máme dětské kluby, které nejsou pouhým hlídáním dětí, ale spíše kombinací oblíbených táborových aktivit a dovolené s rodiči,“ vysvětlil Petr Šatný z CK Alexandria.

Děti si tu mohou hrát na karibské piráty, indiány, středověké šermíře nebo na muzikálové hvězdy, anebo pokud mají raději sport, mohou se věnovat nejrůznějším sportovním kláním. Vše organizují zkušení vedoucí, kteří zabaví děti ve dne i večer představeními, na která pozvou i rodiče. V každém případě rodiče mohou být klidní, že jejich děti jsou v dobrých rukou a že se jim nemůže nic stát.

Kdo ještě zabaví děti?

Také například CK Fischer má Funtazie klub pro děti od tří let. Jeho program zní lákavě: snídaně bez rodičů, kdy děti už snídají a tráví dopoledne s animátory. Odpoledne jsou s rodiči a v podvečer si je opět animátoři vyzvednou a den zakončí zpěvem, tancem nebo jiným programem. Mezi tím jsou i půldenní výlety a celotýdenní hry, třeba na indiány.

Také CK Blue Style má svůj Blue Club, v němž se na zábavě dětí společně s místními podílejí i čeští animátoři. Vítkovice Tours pořádají Neptun kluby pro děti, které je zabaví i v případě špatného počasí.

Pošlete i puberťáky

Také teenageři, kteří opovrhují dovolenou s rodiči, mají možnost vyrazit s cestovkou samostatně. Čedok letos pořádá pro juniory pobyty v Bulharsku, kde je zabaví čeští vedoucí ve sportovních soutěžích a kulturních programech, mezi nimiž nechybí ani diskotéka. Máte doma juniora, který se s vámi nudí, ale chcete ho mít tak trochu pod dozorem? Pak je tohle ideální možnost poslat ho do světa a ještě se bude bavit.

Takhle se baví děti v klubech u moře
Autor: Profimedia.cz a CK Alexandria

Autor: Zuzana Pšenicová
Video se připravuje ...