Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

30 doplňků, které naprosto změní váš byt! Tyhle seženete už od 59 korun

12. října 2023 | 06:00

Babí léto střídá sychravý podzim, kdy trávíme víc času v pohodlí domova. Abyste se v něm cítila dobře, vsaďte na trendy doplňky, které dodají vašemu bytu šmrnc, a navíc vás zahřejí. Máme pro vás skvělé tipy, které aktuálně seženete v obchodech.

Podzimní trend Cross the Line

Barvy zásadním způsobem ovlivňují, jak se budete v interiéru cítit. Do základu v neutrálních světlých odstínech se budou skvěle hodit barevné doplňky. Aby to ale u vás doma nevypadalo jako v cirkuse, tak s barevností šetřete. Pokud u vás převažují moderní černo-bílé kombinace nebo šedá a béžová barva, zvolte v nich i textilie. Jednotvárnou strohost pak jednoduše rozbijte jen několika kousky v podzimních teplých odstínech, jako jsou oranžová, hnědá nebo okrová. Této podzimní sezoně pak vládne trend Cross the Line, díky němuž interiér oživíte oranžovohnědými tóny, které evokují podzim a vnášejí do místnosti hřejivost a útulnost. Ať už jde o kožený nábytek, textilní čalounění, dekorační polštářky či plédy s atraktivní buklé strukturou.

Video: Na návštěvě u Braňa Poláka: Koupím si i to, na co nemám prostor nebo peníze. Hlavně, že se mi to líbí!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Zapojte do hry svíčky a difuzéry

Svíčky se zapalují nejen symbolicky o Dušičkách. Mají také svůj význam v interiérech. Výhodou je, že obvykle nestojí majlant, přitom hned vytvoří uklidňující hřejivou atmosféru. Na trhu jsou dnes různé velikosti i tvary svíček. Zejména u voňavých svíček si dejte pozor na to, aby byly přírodního původu, a tím pádem šetrné k vašemu zdraví. Další variantou jsou pak lucerny nebo stylové svícny organických tvarů. Výborným prvkem jsou také difuzéry, které díky voňavým éterickým olejům provoní váš byt a třeba vyzařují různé barvy. Bublání navíc působí velmi uklidňujícím dojmem.

Dekorační polštáře a plédy

Textilní prvky u vás určitě nemůžou chybět! Kouzlí s nimi profesionální designéři i influenceři na sociálních sítích. To proto, že interiéru dodají osobitost a wow efekt zase pohovce, ušáku, křeslu i posteli. Nemají jen estetickou funkci, jsou totiž velmi praktické a postarají se o váš komfort a zahřátí. Plédy vypadají skvěle jen tak ledabyle přehozené přes pohovku či opěrku křesla i přes postel. Zútulní také podzimní balkon nebo terasu, kde si ještě během teplejších dní můžete užít posezení venku. Potahy na polštářky můžou být bavlněné, semišové, s boho třásněmi nebo s moderními vzory.

Koberce a závěsy

Kusové koberce jsou skvělý způsob, jak na zimu zachumlat interiér. Izolují chlad od podlahy, a navíc dodají šmrnc obývacímu pokoji, kde je můžete položit pod konferenční stolek nebo křeslo. Patří určitě i do ložnice vedle postele nebo do jídelny pod stůl. Také závěsy jsou velmi praktické. Kromě toho, že zatemní místnost, tak brání úniku tepla okny. Vsadit pak můžete také na přírodní materiály, které kralují už několikátou sezonu.

Na ty nejlepší doplňky se podívejte do naší fotogalerie. 

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...