Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tady si vzal Shakespeare svou lásku! Nádherné panství je teď na prodej za 2,7 milionu liber

14. října 2023 | 06:00

Rozlehlé sídlo, ve kterém si William Shakespeare podle odhadů historiků bral svou manželku Anne Hathaway, dali současní majitelé do nabídky a chtějí za něj úctyhodných 2,75 milionu liber. Nadchne vás kombinací dobových a moderních prvků.

Jeho díla zná každý žák základní školy, o životě slavného dramatika se toho ale dochovalo jen velmi málo. Co se však ví naprosto přesně, je, že se v roce 1582 v pouhých osmnácti letech oženil s šestadvacetiletou (a už těhotnou) Anne Hathaway. A tento akt lásky se měl odehrát právě na panství rodiny jeho nastávající.

Video: Netradiční ubytování v bublinách. Dokonalý zážitek pod hvězdnou oblohou.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Mayerová, CNC

Historické sídlo Luddington Manor se nachází v Anglii poblíž Stratfordu nad Avonou, kde stojí také Shakespearův rodný dům. Panství pochází z 16. století a bylo majetkem markýze z Hertfordu Ragley Hall. V letech 1706 až 1775 pak panství obývali potomci Anne. Z původní stavby zbyly nástěnné a stropní trámy a o současnou podobu se postarali současní majitelé, kteří v roce 2017 provedli rozsáhlou rekonstrukci. I tak se zde spojuje bohatá historie s citlivými moderními aktualizacemi, a navíc je dům chráněnou památkou.

Přední fasáda je georgiánská s viktoriánskými arkýři orientovanými na jih. Uvnitř najdete šest ložnic, dvě šatny, sedm koupelen a dvě šatny. Také jsou tady samostatná chata se dvěma ložnicemi, vířivka, bazén a vinný sklep. K domu přiléhá 6,6 akru pozemků. Přední zahrada je zatravněná a najdete na ní vzrostlé stromy, jako jsou tis, kaštan koňský a libanonský cedr, zatímco zadní zahrada nabízí jezírko, výběh pro koně a ovocné stromy.

Na dechberoucí sídlo se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Štěpánka Bínová