7 chyb, které děláme při přípravě polévek. Nesolíme, prudce je vaříme a zahušťujeme moukou
Polévka je grunt, říkávaly už naše babičky. Myslíte si, že jste přeborníci v jejich přípravě? Tak se raději ujistěte, že neděláte některou z nejčastějších chyb. Možná budete nemile překvapeni.
Vaříme ji!
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleniny.Autor: Shutterstock.comNepoužíváme tlakový hrnec
astonAutor: ASTONMálo solíme, moc pepříme
Věděla jste, že polévka zahuštěná opravdovou máslovou jíškou má mnohem lepší chuť? Vyzkoušejte to a dáte nám za pravdu.Autor: ShutterstockZeleninu vaříme moc dlouho
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleniny.Autor: Shutterstock.comA zapamatujte si také, že pokud připravujete masový vývar, nikdy nedávejte celer, mrkev a petržel do hrnce hned spolu s masem. Získáte tak totiž spíš vývar zeleninový. Vyplatí se přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat.
Rajčata přidáváme hned na začátku
Naučte se správně zpracovat rajčata. Pochutnáte si mnohem více.Autor: ShutterstockZahušťujeme moukou
Autor: ShutterstockTaké zahušťujete polévky moukou rozmíchanou v mléce nebo vodě? Dejte si příště tu práci a připravte klasickou jíšku na másle. Nezabere vám to víc než pár minut. Chuťový rozdíl je ale opravdu výrazný.
Dobré je ale vědět, jaká jíška se na co hodí. Ta úplně světlá je určená pro přípravu zeleninových polévek, žlutá patří do bramboračky nebo třeba polévek z luštěnin a ta narůžovělá nebo tmavá slouží pro přípravu kořeněných tmavších polévek, jako je například gulášová či frankfurtská.
Zapomínáme na dozdobení
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleninyAutor: Shutterstock.com