Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

6 skvělých nápadů, jak využít liché ponožky

  • Dejte starým nebo lichým ponožkám ještě šanci.
    3. ledna 2015 | 06:00

    Určitě jich máte doma plný pytel a asi vás nepřekvapí, že problém lichých ponožek řeší ženy po celém světě. Pomiňme záhadami opředený fakt, že ponožky z páru zkrátka mizí, a zaměřme se na to, co si s nebohými “licháči” počít. Máme pro vás skvělé tipy, jak vám jinak k vyhození odsouzené ponožky ještě skvěle poslouží.

  • Pytlíky na boty

    ponožky
    Autor: archiv

    Především velké pánské ponožky jsou skvělé pytlíky na boty. Vaše balerínky ochrání proti odření v botníku, šiknou se i na cestách, když potřebujete boty v kufru oddělit od oblečení. A případě dětských bot vměstnáte do jedné ponožky pořádného chlapa i celý pár tenisek.

  • Lapače pachu do skříní

    ponožky
    Autor: archiv

    Stačí do ponožky nasypat pár zrnek kávy a zavěsit do skříně nebo zauzlovat a strčit do šuplíku. Pokud má váš partner problémy s nelibě vonícími ploskami, zkuste mu takový “kávový licháč” přidat do šuplíku s ostatními párovými ponožkami. Ty pak nasáknou kávu a budou k pachům odolnější.

  • Vymetače pavučin

    Autor: Shutterstock

    Není lepšího pomocníka k vymetání pavučin než ponožka navlečená na smeták. Proč? Běžný smeták totiž bývá špinavý, a navíc na něm pavučiny neulpívají. Ponožka ochrání vaše zdi a pavučiny vymete. A hlavně ji pak nemusíte čistit. Prostě ji ze smetáku svléknete a vyhodíte.

  • Ochránci vaší podlahy

    ponožky, nábytek
    Autor: modishspace.com

    Vypadá to trochu legračně, ale pokud máte ve zvyku doma neustále posouvat stůl či křesla, zkuste na nohy nábytku navléknout staré ponožky. A pokud nejste tak excentrická domácnost, aby vám nábytek běžně zdobily ponožkové návleky, určitě je oceníte při přestavování nábytku či stěhování.

  • Ultimátní prachovka

    Pokojové rostliny dokážou doma i v kanceláři vstřebat mnoho škodlivin.
    Autor: Shutterstock.com

    Co si budeme namlouvat, nic není citlivější než vaše ruce. Navlečené ve staré froté ponožce se tak promění v extrémně citlivou a také flexibilní prachovku, která se dostane do všech škvír a záhybů. Mimochodem, není lepšího nástroje na čištění listů pokojových rostlin.

  • Leštičky na okna

    ponožky
    Autor: archiv

    Moje babička používala na leštění oken staré noviny. S ohledem na postupující digitalizaci zpravodajství se však papírové noviny stávají v domácnostech nedostatkovým zbožím. Sáhněte po opuštěné single ponožce a vaše okna se budou dokonale lesknout.

Klíčová slova:  ponožky, liché, licháče, mizející
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...