Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Originální převleky i občerstvení aneb báječný silvestrovský mejdan pro děti!

29. prosince 2014 | 06:00
Děti milují oslavy stejně jako my! Vyrobte jim ze starých mikin a svetrů zvířátkové masky, připravte vtipné občerstvení a buďte si jistí, že si konec roku opravdu parádně užijí! Vy se můžete připojit nebo si ve vedlejším pokoji udělejte separátní oslavu pro dospělé. Bude z toho silvestrovská oslava, jak má být. 

PŘILETĚLA SOVA Na okna můžete rozvěsit šišky namočené do bílé barvy. Navažte je do různých závěsů a uvidíte, jak snadno vznikne pocit zimního lesa. Jestli k tomu ještě přiletí sova, už to nebude mít žádnou chybu!
Autor: Krásný venkov
Když Silvestr, tak chlebíčky a televizní estráda? To by byla trochu škoda, nemyslíte? Jděte na to letos jinak a navrhněte potomkům a jejich kamarádům, že jim uspořádáte oslavu, která může začít už odpoledne a bude jen na nich, kdy skončí. 

Přidejte originální oblečení a občerstvení a pravděpodobně budou vaší nabídkou uchváceni. Pravda, puberťáky na tuhle zábavu už asi nenalákáte, ale ti už stejně nejspíš budou mít svůj program. Předškoláky a mladší školáky nadchnete! 

MASKY Mikinu XL obraťte naruby a uprostřed (pokud má zip, tak těsně vedle) prošijte na stroji asi 25 cm od lemu nahoru. Tam sešijte ještě asi 1 cm látky do pravého úhlu, otočte a podélně sešijte zpět k lemu. Mezi švy mikinu rozstřihněte a kraje začistěte. Tak vznikne základ overalu pro zvířátka. Můžete zkrátit rukávy a odstřižky použít na výrobu oušek. Liška má na hlavě fleecovou kuklu ze sekáče, ocásek ze staré šály, ouška z filcu a overal ze starého svetru. Ideální recyklace!
Autor: Krásný venkov

ZVÍŘÁTKA Medvídek, zajíček, liška a sovička, seznamte se! Overaly jsou z vyřazených mikin a svetrů, sovička má ještě škrabošku z filcu a peříčka vystříhaná cik cak nůžkami. Základ overalu je ušitý na stroji, ale co jde, je nalepené tavnou pistolí. SNĚHOVÉ KOULE Chomáčky vaty prošijte nití a pověste do prostoru nebo do okna.
Autor: Krásný venkov

HOSTINA Špalky a kolečka místo talířů. Polštáře ušijte z pevnější látky, ze dvou kruhů přiložených lícem k líci. Po 10 cm vytvořte sámeček, sešpendlete a sešijte. Nechte 10cm otvor, vyplňte dutým vláknem a zapošijte. Střed prošijte dvěma stehy pevnou bavlnkou. NÁŠ TIP Lesní drink je z ovoce z mrazáku zalitého sirupem a pak opatrně vodou, aby se barvy nepromíchaly.
Autor: Krásný venkov

JEDNOHUBKY HŘÍBKY Hlavičky jsou z piškotů obalených v čokoládové polevě, nožičky z marcipánu nebo piškotového těsta.
Autor: Krásný venkov

SLANÍ JEŽCI Slané sušenky pomažte lučinou rozmíchanou s tuňákem. Upravte do kopečku a ozdobte plátky mandlí. Jako čumáček zapíchněte sušenou brusinku.
Autor: Krásný venkov
 
Autor: Krásný venkov

Dekor a styling: Denisa Bartošová
Foto: Robert Tichý
Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Krásný venkov.
Autor: wall
Video se připravuje ...