Šťouchané brambory: 5 chyb, které děláme při jejich přípravě
Se zelenou nebo osmaženou cibulkou, s vypraženou slaninou, nebo třeba jen máslem. Tahle příloha je vynikající na všechny způsoby. Jenže připravit opravdu dobré šťouchané brambory je vlastně věda. Nevěříte? Tady je pět nejčastějších chyb, které při jejich přípravě děláme.
Použití nesprávného typu brambor
Brambory sehrály v historii lidstva podobně důležitou roli jako pšenice, rýže nebo kukuřiceAutor: ArchívNeosolení vody
BramboryAutor: Shutterstock.comVložení brambor do horké vody
Vařené brambory vaší linii neuškodíAutor: profimedia.czI když je pro přípravu většiny druhů zeleniny nejlepší zalít ji rovnou horkou vodou, u brambor to neplatí. Pokud totiž hodíte brambory do teplé vody, zvyšujete riziko, že se vám neuvaří rovnoměrně. Zvenku budou převařené, zatímco uvnitř zůstanou tvrdé a polosyrové.
Přidání studeného másla a smetany
Bramborová kaše s bylinkamiAutor: shutterstock.comPoužití mixéru
BramboryAutor: profimedia.cz
Klíčová slova:
domácnost, bramborová kaše, brambory, šťouchané brambory, přílohy, chyby, vaření, recepty, recept, bydlení, praktická žena
Diskuse ke článku
.