Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zatočte s octomilkami! Pomůžou vám osvědčené babské rady

  • Jakmile se octomilky jednou u vás doma usadí, samy od sebe jen tak neodejdou.
    14. října 2014 | 06:00

    Malé otravné mušky doslova zaplavují naše domácnosti. Milují všechno sladké i kyselé, co může kvasit, a neuvěřitelně rychle se množí. Pokud si oblíbily i vaši kuchyni, zbavit se jich nebude snadné. Budete jim muset vyhlásit válku! A vyhrát vám ji pomůžou zaručené triky našich babiček.

  • Hřebíček jim nevoní

    Hřebíček
    Autor: Shutterstock.com
    Tohle koření nám příjemně voní, kvasné mušky ho ale doslova nesnášejí. Silně aromatické koření je odpuzuje. Zkuste proto hřebíček rozsypat na různá místa v kuchyni a všude tam, kde se octomilky objevují.
  • Česnek je vyžene

    Česnek je přírodní antibiotikum a pomůže vám předejít nepříjemnému nachlazení i řadě dalších nemocí.
    Autor: profimedia.cz
    Octomilky kromě jiného také milují přemokřenou hlínu v květináčích. Pokud se vám tedy rojí okolo pokojových květin, nechte zem mírně vyschnout a pak do ní zapíchněte do pár stroužků česneku. Jeho odér by je měl zaručeně vyhnat. Jen ho musíte jednou za čas vyměnit.
  • Masožravé rostliny si je dají k svačině

    Masožravka rosnatka patří k méně náročným druhům pro pěstování.
    Autor: Hornbach
    Masožravky nejen hezky vypadají, ale jsou také užitečné. S chutí vám pomůžou se dotěrných mušek zbavit. Jejich pěstování je navíc nenáročné a zvládne ho i úplný amatér.
  • Utopte je ve víně

    Růžové vín je ideální pití na horké letní dny i díky nižšímu obsahu alkoholu
    Autor: profimedia.cz
    Jako nástrahu postavte na stůl a kuchyňskou linku sklenici s trochou nalitého červeného vína. To octomilky zaručeně přiláká a za chvíli se jich v něm bude "koupat" opravdu velké množství. Plavat ale dlouho nevydrží a brzy se utopí. Stejně dobře jako víno vám poslouží i ocet.
  • Vysajte je

    Henry vysávání přímo zbožňuje. Zvuk vysavače ho uspával už když byl malé miminko.
    Autor: profimedia.cz
    Poměrně rychlou a účinnou metodou likvidace octomilek je jejich vysátí klasickým luxem. Nastražte na talíř kousek jablka nebo zralého banánu. Jakmile začnou kvasné mušky hodovat, jednoduše je vysajte. Přestože se tak nezbavíte všech, alespoň jejich počet výrazně zredukujete.
  • Připravte jim past

    Minerální vody obsahují dostatek minerálů potřebných pro tělo. Nemělo by se to s nimi ale přehánět.
    Autor: Profimedia.cz
    Vezměte si třeba zavařovačku nebo prázdnou plastovou láhev, které uřízněte hrdlo, naplňte ji přezrálým ovocem a zalijte vodou. Vršek pasti pak překryjte potravinovou fólií, do které udělejte dírky. Mušky proletí dovnitř, ale ven se již nedostanou.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...