6 největších chyb, které děláme při krájení zeleniny
Krájíme ji každý den. Ať už jen jako přílohu k rannímu chlebu, do salátu k obědu nebo při přípravě večeře. Přesto právě při krájení zeleniny děláme spoustu chyb. Věděla jste třeba, že pro výslednou chuť a vzhled pokrmů je důležitý tvar nakrájených surovin?
Výběr špatného nože
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleninyAutor: Shutterstock.comTupý nůž
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleninyAutor: Shutterstock.comPamatujte si, že kuchyňské nože zásadně nepatří do myčky – jednak to poškozuje jejich ostří a jednak ony samy by mohly něco poškrábat. A pozor si dejte i na jejich správné skladování. Nikdy je jen tak"neházejte na sebe do příborové zásuvky. Jen prostým pohybem "sem a tam" při manipulaci se šuplíkem se totiž ostří ztupí.
Nevhodné prkénko
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleninyAutor: Shutterstock.comŠpatný způsob krájení
ZeleninaAutor: Shutterstock.comPozor na prsty a nehty
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleninyAutor: Shutterstock.comNestejnoměrně velké kusy
Přestaňte dělat chyby při krájení zeleninyAutor: Shutterstock.com
Klíčová slova:
praktická žena, krájení zeleniny, domácnost, vaření
Diskuse ke článku
.