Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Partnerské matrace – zdravý spánek pro oba

16. června 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Naše páteř má své zakřivení, a pokud nebudeme při spaní respektovat její přirozený tvar, budou nás bolet záda, a to nejen ráno, ale i v průběhu dne. Častým problémem u partnerských postelí je to, že každý z partnerů má rád jinou tuhost matrace. V nabídce výrobce českého nábytku Montero jsou matrace, na kterých budete spát zdravě a pohodlně nejen vy, ale i váš partner.

Když ležíte na zádech, musí být páteř ve svém přirozeném esovitě zakřiveném tvaru, při ležení na boku musí být páteř v rovině. Při každé poloze musí být tedy páteř ve své přirozené poloze. Jak toho ale docílit?

Autor: Montero

Potřebujete správnou matraci. Výrobce českého značkového nábytku Montero má ve své nabídce velké množství matrací, které si můžete vyzkoušet. Vybrat si můžete z nabízených rozměrů a také není problém objednat si atypický tvar matrace. Dospělý člověk by neměl mít šířku matrace menší než 90 cm. Lehněte si na matraci, a pokud při ležení na zádech máte prostor pro pohodlné mírné pokrčení v lokti, máte optimální šířku. Délka matrace by měla být dána součtem vaší výšky a délky chodidla. U dvoulůžka je potřeba se řídit podle většího partnera.

Autor: Montero

Partnerská matrace Jumbo je masivní sendvič s rozdílnou tuhostí stran. To znamená, že podle potřeby ji můžete obracet měkčí stranou dolů, nebo nahoru. Její výška (25-26 cm) usnadňuje vstávání, a to ocení nejen senioři.

Autor: Montero

O něco nižší (15 – 17 cm) je partnerská matrace Zen. Je vhodná pro ty, kteří mají rádi tužší povrch. Profilováním je členěna na sedm anatomických zón. Matrace Zen plus je určena pro partnery s výrazně odlišnými požadavky na tuhost. Měkčí strana je z paměťové pěny, takže je elastická a zajišťuje komfortní rozložení váhy. Tím minimalizuje otáčení během spánku. Tužší strana je z vysoce odolné a pružné studené pěny.

Autor: Montero

Velmi oblíbená je pěti zónová matrace Vitality. Ložné plochy obsahují pěnu nové generace BIO GREENFIRST, která reaguje na tělesnou teplotu, a vlivem tepla měkne. Tím se perfektně přizpůsobí křivkám lidského těla. Dokonalé uložení páteře a minimální počet otáček zkvalitňují spánek. Potahy matrací jsou snímatelné a pro jejich údržbu je stačí vyprat na 60°C. K jakémukoliv potahu matrace si můžete přiobjednat středovou část potahu opatřenou 3D mřížkou. Tento materiál totiž zajistí ideální odvod absorbovaných vodních par z jádra matrace.

Autor: Montero

Nevíte jakou matraci si vybrat? Navštivte firemní prodejny značkového nábytku Montero v Praze Průhonicích - Čestlicích nebo v Krucemburku na Vysočině, odborně vyškolený personál vám ochotně pomůže zvolit tu správnou.

Video se připravuje ...