Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

8 podivných čističů skvrn, které fungují! Zabere mléko, chléb i lak na vlasy

  • Zatočte s nechtěnými skvrnami !
    26. března 2014 | 06:00

    Stačí chvilka nepozornosti a nechtěný flek je na světě. Často ani nevíme, kde se na našem oblečení vzal. Jenže co teď, když si s ním prášek na praní neporadí? I když to může znít neuvěřitelně, skvrny z oblíbených šatů odstraní ingredience, které máme běžně doma.

  • Umělé sladidlo

    Aspartam se skrývá ve sladidlech pod různými názvy...
    Autor: Profimedia.cz, scom
    Pokud jste na večeři v restauraci a upadne vám na blůzku kus mastného steaku, nebo na vás stříkne rozpálený tuk z pánve když vaříte, použijte sypké umělé sladidlo, abyste skvrnu okamžitě odstranili. Jemný prášek veškerý olej skvěle absorbuje. Vyzkoušejte to někdy, vážně to funguje! Navíc umělé sladidlo máte ve většině restaurací vždy po ruce.
  • Mléko

    Kolem mléka se vyrojila spousta pověr
    Autor: profimedia.cz
    Chcete-li se zbavit inkoustové skvrny na barevných šatech, stačí, když jim připravíte mléčnou koupel. Jen namočte oděv přes noc do mléka a druhý den ho vyperte jako obvykle.
  • Šampon

    Šampon
    Autor: Shutterstock.com
    Máte vy nebo váš partner na límci košile pořád černé pruhy? Vyzkoušejte levný vlasový šampon. Ten rozkládá tělové oleje a působí jako účinný detergent, tedy odstraňovač nečistot. Límeček potřete, nechte šampon hodinu působit a pak košili normálně vyperte.
  • Lak na vlasy

    Vizážisté používají termální vodu na zafixování make-upu. Zkuste to také. Jednoduše si ji zlehka nastříkejte na nalíčenou tvář a zbytek opatrně odstraňte kosmetickým ubrouskem.
    Autor: Dušan Křístek
    Měli jste nehodu se svým kuličkovým perem a to zanechalo na vaší bílé košili či halence nepěkné skvrny? Podložte si látku čistým savým hadříkem nebo papírovou utěrkou a na místo nastříkejte lak na vlasy. Skvrnu nedrhněte, mohli byste ji zvětšit. Jen ji pomalým mačkáním vysušujte. Postup opakujte, dokud flek nezmizí.
  • Zubní pasta

    Jak si udržet zdravé zuby
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Ale ne, otevřelo se vám pero v kapse vašeho oblíbené tričko? Náš trik může nebo nemusí pomoct, záleží na materiálu a barvě, ale určitě to stojí za vyzkoušení, než vyhodíte košili do popelnice. Naneste negelovou zubní pastu na skvrnu a vetřete ji do látky. Opláchněte vodou. Zdá se vám, že je flek světlejší? Skvělé! Tak tento postup opakujte ještě několikrát, dokud se nezbavíte veškerého inkoustu. Stejný postup funguje i na skvrny od rtěnky.
  • Chléb

    chléb
    Autor: Shutterstock
    Vydlabejte měkkou střídku z bílého chleba a udělejte z ní kuličku, kterou skvrnu doslova "vygumujete". Pak oděv normálně vyperte. Kuličku z těsta můžete také použít při odstraňování rtěnky z vlněného oblečení, které se nedá vyprat.
  • Pěna na holení

    Pěna na holení
    Autor: Shutterstock.com
    Vezměte si do ruky plechovku negelového spreje na holení, pěnu jemně vetřete do skvrny a nechte uschnout. Pak oblečení vyperte jako obvykle.
  • Kolový nápoj


    Levné kolové nápoje obsahují v půl litru až 55 g cukru.
    Autor: Dana Kolářová, Tomáš Vrbenský
    Může se to stát i vám. Jste už skoro na konci cyklo výletu, když vaše přední kolo narazí na výmol a vy najednou sedíte vedle kola na zemi. Doufejme, že jediné, co vás bolí, je vaše pýcha. Jenže krvácející loket či koleno dokáží zanechat krvavé skvrny po celém oblečení. Zdá se to absurdní, ale zbavíte se jich, když oblečení namočíte přes noc do koly. Zkuste to, může to znít šíleně, ale skutečně to funguje!

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...