Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 tipů, jak snadno a levně přinést jaro do bytu

  • Pusťte jaro do svého domova!
    1. března 2014 | 06:00

    Cítíte, že s přicházejícím jarem toužíte po změně interiéru? Zuzana Schubertová ze studia Epes Rádes radí, jak oživit váš byt za pár korun.

  • Fialová

    ...
    Autor: profimedia

    Každý rok je určena barva, která hraje v interiéru prim. Letos vládne fialová. Nemusíte samozřejmě hned přestavět celý byt. Nejjednodušší a nejlevnější varianta, jak být trendy, jsou doplňky. Pořiďte si fialové stínítko na lampu, svícen či závěsy. Velmi dostupný způsob, jak vnést moderní barvu do vašeho domova je stolové prostírání. Fialové ubrousky nebo talíře návštěvě potvrdí, že máte styl a víte, co letí!

  • Buďte osobní

    ...
    Autor: profimedia
    V časopisech o bydlení se sice možná zamilujete do chladného a neosobního designu, ale ve skutečnosti většina českých zákazníků má raději útulné zázemí. Přineste do výbavy bytu váš rukopis. Ať už to budou fotografie, suvenýry z cest nebo vaše oblíbená židlička z dětství, nebojte se vyprávět svůj vlastní příběh.

  • Tapety a polepy

    ...
    Autor: profimedia

    „Díky dnešní dostupnosti snadno lepitelných tapet, se nemusíte bát experimentovat i na zdech,“ radí designérka. Jednoduché polepy zdí, které zvládne na zeď aplikovat opravdu každý, si můžete koupit v různých dekorech. Stačí obměnit jednu zeď a pokoj tím dostane úplně jiný rozměr. Když vás pak barva přestane bavit, tapeta jde ze zdi jednoduše stáhnout.

  • Rozkvetlé dekorace

    ...
    Autor: profimedia

    Pokud máte po ponuré zimě pocit, že je v bytě prázdno a chcete ho osvěžit, přineste si do domu rozkvetlou přírodu, která už se i za okny pomalu probouzí. Zapomeňte tentokrát na tolik oblíbené orchideje. Sáhněte po rozkvetlém petrklíči, jarních narciskách nebo barevném bramboříku! Komu se v pěstování nedaří, nemusí zoufat. Dnes je již nabídka umělých květů natolik široká a hlavně věrohodná, že si jimi můžete bez ostychu vyzdobit celý byt.

  • 3D obrazy

    ...
    Autor: Archiv firem

    „Při mých cestách do zahraničí se často setkávám s nádhernými dekoracemi, které bývají například nalepené v prázdném rámu přímo na zdi. Je to tak osobité,“ zaníceně vypráví Zuzana Schubertová. Nebojte se těchto experimentů ani vy! Vdechněte obrazům život a vytvořte trojrozměrné instalace, které probudí ve vašem domově uměleckého ducha.

  • Polštářky

    ...
    Autor: Archiv firem

    Oživte interiér barevnými polštářky. Šikovná švadlenka si povlak na polštář snadno zvládne ušít doma. Koho domácí práce nebaví, pořídí je za pár korun v obchodě. Ve svém sortimentu je nabízí i sama designérka: „Mějte doma alespoň dva druhy povlaků. Během pár minut přetvoříte vzhled celého pokoje.“ Polštářky může úplně změnit gauč, postel nebo třeba židle v kuchyni.

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  volný čas, bydlení, jaro, dekorace, květiny
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...