Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Malá koupelna, ale hezká a česká!

série Zen RAKO
6. června 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

„Čím menší prostor, tím více o něm musíte přemýšlet. Do malé koupelny se Vám musí vše vejít a zároveň ji toužíte mít krásnou. Seznámíme Vás s nabídkou české značky RAKO!

V malé koupelně jsou stanovené možnosti vybavení sanitární keramikou, ale výběr obkladů není omezen ničím. Vzhledem k široké nabídce a nemalé investici doporučuji investorům nechat si připravit vizualizaci koupelny ve specializovaných prodejnách. Klient si tak udělá dokonalou představu o budoucí koupelně. Často slýchám, že velký formát do malé koupelny nepatří. To už dávno neplatí. Se sílícím trendem zvětšování formátů se stále více prosazuje použití větších formátů i do koupelen panelákových rozměrů. Tento trend podporuje široká nabídka velkoformátových obkladů a dlažeb.“ dodává Marek Vráblík z creative shopu české značky RAKO.

série Optica RAKO
Autor: Lasselsberger Rako

Co se hodí do malé koupelny

Větší formáty (např. 20 x 40 až 30 x 90 cm) položené s velmi úzkými spárami obkládané plochy sjednotí, dodají jim eleganci a opticky je zvětší. Vzhledem k redukovanému množství spár se takto obložené stěny i lépe udržují. Dekorací v malém prostoru ubývá, spíše se kombinují různé formáty a povrchy z jedné série obkladů, které vytváří zajímavé kontrasty a odlesky. Skvělým dekoračním i praktickým prvkem jsou mozaiky. Zejména ve světlých barvách jsou pro malou koupelnu ideální. S jejich pomocí zaoblíte hrany, obložíte polici či umyvadlo, prostor tak příjemně zútulníte. Mozaiky v menší koupelně kombinujte s větším formátem obkladu na stěnách a s listelami. Pokud listely v malé koupelně použijete je vhodné listely použít i vertikálně, opticky tak zvýší prostor mezi podlahou a protáhnou případný nižší panelákový strop.


série Zen RAKO
Autor: Lasselsberger Rako

Jaké novinky nejen do panelákových koupelen nabízí značka RAKO?

„Nabídka novinek českých obkladů a dlažeb RAKO je postavena tak, aby uspokojila veškeré požadavky zákaznických potřeb. Nabízí jak klasické série s příjemným designem a skvělou cenou tak i moderní  a  luxusní série pro náročné zákazníky ve středních a vyšších cenových relacích“, dodává Petr Machoň, ředitel marketingu značky RAKO.

Nebojte se kamene

„Kamenné“ keramické obklady v decentních  barvách jsou výborně kombinovatelné s klasickými materiály jako jsou dřevo, lícové cihly či hrubě tkané textilie. S imitacemi kamenů- obkladů, lze vytvořit zajímavé jak velkoformátové tak i standardní kreace.  Z novinek  RAKO doporučujeme série Unistone, Sandstone Plus, glazované slinuté dlaždice 60 x 60 cm, 30 x 60 cm a 33,3 x 33,3 cm s optikou přírodního kamene. Dlaždice jsou v přírodních barvách doplněné o řezané dekorace ve shodných barvách nebo mozaiku pro řešení dekorací, ale i funkčních doplňků, “ doporučuje Petr Machoň.

Nebojte se změny

Koupelna v moderním stylu, ve které se objevují barvy a netradiční povrchy, je stále více oblíbená. Např. obkládačky Vanity 20 x 40 cm vás zaujmou  svěží pastelovou barevnou škálou, kterou lze mezi sebou elegantně kombinovat. Barevnou hravost podporují i decentní dekorace.  Design obkladů vytváří na povrchu jemnou plastickou strukturu, jenž střídá lesklý a matný povrch. Barva stejně jako způsob pokládky (horizontální, vertikální) záleží čistě na vašem přání či invenci architekta.
Naopak,  pokud máte rádi jednoduchost a originalitu, bohatá kolekce Concept Plus vám poskytne mnoho kombinací obkladu, dekorace a dlažby, které spolu perfektně barevně harmonizují. Nabídka je postavena tak, aby si novou koupelnu z této série vybral každý. Osobně nás z této série zaujala fazetová reliéfní dekorace 25 x 10 cm, která barevně ladí se základy nebo naopak svojí červenou a oranžovou barvou  jemné barvy „překřičí“ .

Concept Plus RAKO
Autor: Lasselsberger Rako

Dřevo je IN

I mezi keramickými obklady jsou evergreeny s menšími designovými úpravami.  Barvy a materiály inspirované přírodou  mají v každé době své skalní zastánce. Jejich design dokonale imituje přírodní materiály, avšak jejich vlastnosti přináší vymoženosti dnešní doby. Takže např. není problém koupelnu obložit dřevem. „Dřevěné“ obklady mohou být na stěně i na podlaze, nejen v  koupelně a kuchyni. Zaujali nás série Wood, Fashion, Wenge, Zen (RAKO).  Design dřeva je často plně identický se skutečným dřevem. Můžete mít v kuchyni  prkennou podlahu s přiznanými léty , Wood, stejně jako v koupelně imitace dřeva upravené, lakované s přírodními dekoracemi, Wenge, Zen. V řadě sérií jsou  dlaždice kalibrované, tzn. minimální počet spár podporuje výrazovou přirozenost. Kopie keramických obkladů, dřeva,  jsou opravdu k nerozeznání od těch pravých, můžete se sami přesvědčit např. v prodejnách MK - keramika, Marketis a dalších. Jejich devizou je bezproblémová údržba a možnost instalovat pod dlažbu podlahové topení.


série Fashion RAKO
Autor: Lasselsberger Rako

Kde nakupovat

Protože si investice do obkladů a dlažeb žádá nemalé prostředky, o vašich potřebách a požadavcích se proto vždy poraďte s prodávajícím. Nakupujte dlaždice a obkládačky v síti specializovaných prodejen www.rako.cz, předností je odborná poradenská služba, doporučení materiálů, návrh koupelny. „Vybírejte si firmy, kamenné obchody a vzorkovny, které umožňují prohlédnout si vybírané obklady minimálně ve formě fyzických vzorků nebo lépe v podobě vzorových realizací. Keramický výrobek je vyrobený tradičním způsobem z přírodních materiálů,  může vykazovat kolísání v odstínu a designu oproti barevným odstínům a vzorům použitým při jeho prezentaci na internetu. Zkontrolujte si před zabudováním fyzický vzhled výrobku, zda plně odpovídá Vašim představám.“, doporučuje Petr Machoň.  Při nákupu vždy počítejte s 10 až 15% rezervou, ale i přesto raději nakupujte tam, kde je možno i po delší době materiál dodatečně dokoupit.

Tip na čištění:

Jaký čistící prostředek máme v koupelně použít? „Doporučujeme čistící prostředek CL803, který slouží pro běžnou a pravidelnou údržbu povrchu keramiky, z řady prostředků LBCS.“ doporučuje Miroslav Levora ze společnosti Lasselsberger.

série Remix RAKO
Autor: Lasselsberger Rako

 

Více informací na www.rako.cz

 

Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...