Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Duo Brangelina: Nový zámek za třičtvrtě miliardy

4. listopadu 2010 | 05:37

Angelina Jolie a Brad Pitt se díky svému neustálému stěhování z místa na místo podobají Nomádům. Na jednom místě zkrátka dlouho nevydrží. Důkazem je další nemovitost, kterou si pár pořídil. Šlo snad o výhodnou koupi nebo hvězdný pár už neví, kam by uložil přebytečné finance?

Na první pohled ohromující! Přesně taková je "Villa Giona", kterou populární herci nedávno přidali do svého portfolia nemovitostí. K zámku v jižní Francii, panskému sídlu v New Orleans, velkostatku v Hollywoodu, vile v Malibu a dlouhodobě pronajatému historickému paláci Palazzo Mocenigo v Benátkách tak přibyl honosný zámek ze 16. století ležící severozápadně od Verony.

Ten dům je prostě magnifico!

Možná právě to zvolala Angelina, když velkolepý zámek ležící uprostřed rozlehlé zahrady spatřila. Prý trvalo pouhých deset minut, než manželé realitní agentce oznámili, že ho berou. Předtím už si prohlédli další dva domy v téhle oblasti. Šestnácti pokojová vila ve stylu benátského architekta Andrea Palladiana, rozprostírající se v pohoří Valpolicella, je zkrátka doslova uchvátila.

Do písmene U postavený zámek se skládá z hlavní budovy, levého a pravého křídla. Jeho rozloha je neuvěřitelná, téměř pět a půl tisíce čtverečných metrů. Uvnitř naleznete patnáct ložnic, sedm koupelen a dva obrovské sály pro pořádání recepcí. Chybět samozřejmě nemohou dva bazény, několik posiloven, samozřejmě jacuzzi a kino. Obrovské jsou i stáje pro koně. A ten božský výhled!

Nádherný interiér i exteriér

Protože je tato oblast známá těžbou červeného mramoru, nemůže nádherný kámen chybět ani v exkluzivním domě. Jsou jím obložené všechny jeho místnosti. Stěny jsou pokryty freskami, jejichž vznik se datuje až do 17. století. A protože je kraj vyhlášen i svým vynikajícím červeným vínem Amarone, nechybí u domu ani soukromá vinice.

Celý dům pak obklopuje překrásná zahrada plná starých soch, vykukujících z pečlivě udržovaných keřů. Obrovskou vstupní kovanou bránu do ní hlídají dva kamenní lvi. Když kolem nich projdete, vstoupíte do království ticha, které jen zlehka narušuje prýštění vody z kamenných, místy pozlacených fontán. Angelina a Brad si zkrátka umějí luxus užít.

Video se připravuje ...