Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxusní bydlení na vodě: Hausbóty za 20 milionů!

7. května 2009 | 05:00

Omrzelo vás bydlení na pevné zemi? Zkuste to na vodě! Remorkéry přestavěné na luxusní byty právě začíná nabízet společnost České přístavy. Nebude to ale nic pro chudé. Každý hausbót vyjde na dvacet milionů!

Smíchovský přístav, Vltava, Praha 5. Tak bude brzy vypadat nová pražská luxusní adresa. Už letos by tam měly kotvit první z 18 plánovaných obytných lodí. „Právě dokončujeme prototyp, chtěli bychom vyrobit tak tři ročně,“ řekl ředitel společnosti České přístavy Jindřich Vodička.

Koho přestane bydlení na Smíchově bavit, může se snadno přestěhovat do Holešovic nebo Libně. „Lodě budou mít motory a jejich majitelé si mohou vybrat, kde chtějí kotvit. Musí si ale pořídit průkaz vůdce malého plavidla,“ upozornil Vodička.

Originální obytné jednotky o ploše 100 metrů čtverečních s padesátimetrovou terasou navrhl německý designér českého původu Miro Pištěk. Inspiroval se prý sílu a bezpečí vyzařujícím terénním vozem Hummer. Projekt nazval Riverbull, česky Říční býk. „Jednotlivé obytné lodě se budou lišit barevností, použitými materiály a na přání i individuálním designem,“ prohlásil Pištěk.

Autor: Petr Kupec, pes
Video se připravuje ...