Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Rybovi z pořadu Jak se staví sen pořád nemají kde spát

Fotografie
28. ledna 2009 | 14:00

Zoufalství a bezmoc. Takové pocity už přes měsíc sužují rodinu Rybových, která se zúčastnila pořadu TV Prima Jak se staví sen. Jejich proměna obývací ložnice se totiž stala nejkontroverznějším dílem pořadu o bytovém designu.

Rybovi se marně snaží zařízení z proměněného pokoje prodat a stále nemají kde hlavu složit. O vybavení na míru nemá nikdo zájem. Ačkoli autoři multifunkční bílé stěny Petr Siedlaczek a Marta Eftimovská považují tento kus nábytku a celé pojetí pokoje za nadčasové a revoluční, o stěnu s vyklápěcí postelí a úložným prostorem zatím nikdo neprojevil zájem.



"Pořád kontroluji stránky internetové aukce, kde je stěna v nabídce za 50 tisíc, ale dosud žádná reakce," přiznává zdrcená Jana Rybová, která tak s manželem už přes měsíc nemá kde spát. Ráda by se zbavila i sedačky, kterou Siedlaczek s Eftimovskou do nového pokoje pořídili. "Upozorňovala jsem, že jsem alergik, ale pohovka má bohužel přesto polštáře plněné peřím, takže je pro nás nepoužitelná," dodává Jana Rybová.

Přes bouřlivé reakce, které jejich proměna vzbudila, si Siedlaczek s Eftimovskou za svou prací stojí. Petr Siedlaczek však přiznal, že v pořadu hodlá skončit, protože podle něj nenabízí dost prostoru pro návrhářovy výtvarné ambice (!). Pořad Jak se staví sen bude TV Prima vysílat až do 26. února. V prvním březnovém týdnu na něj naváže nový formát s názvem Jak se staví dům.

Autor: Helena Cejpová, kol
Video se připravuje ...