Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Stěhování bez stresu? Jde to!

Nebojte se hypotéky, stát od února dává mladým dotace.
26. března 2009 | 11:39

Ten, kdo se chce přestěhovat, musí hodně balit. V novém bytě obvykle nastává chaos a přehrabávání krabic, ve kterých je zabalená celá domácnost.

Obstarejte si dostatek krabic, do kterých zabalíte celou svoji domácnost. Nejvhodnější jsou nové krabice, které jsou nejjistější před roztrháním a nezanechávají tolik špíny, případně nezapáchají. Nalepte na každou krabici papír rozměru A4. Napište na něj místo, kam v novém bytě či domě patří, například - kuchyň. Pod tento nápis napište seznam všeho, co je v krabici (hrnce, příbory,...). Při vybalování si můžete ulehčit práci tak, že každé krabici přiřadíte jistou prioritu.

Nejdůležitější věci
Číslem 1
je třeba označit krabice, které se musí vybalit jako první. Patří sem například hygienické potřeby a pyžama, potraviny a nářadí nutné ke složení nábytku.

Prioritu číslo 2 by měly mít krabice s věcmi, které jsou potřeba v prvních dnech po přestěhování - oblečení, kosmetika a nádobí do kuchyně.

V krabicích označených číslem 3 mohou být uloženy věci, které můžete skladovat déle - například knihy, CD nebo sezonní oblečení.

A pokud jste na nějakou krabici napsala číslo 4, nemusíte se s jejím vybalováním vůbec zatěžovat. Můžete takto uskladnit například vánoční ozdoby nebo velikonoční dekoraci.

Drobnosti
Potřebné maličkosti se při stěhování velmi často ztrácejí tak dokonale, že se v počátečním chaosu někdy nedají ani najít. Například ovladače od televize, videa či CD přehrávače. Abyste je bez problémů našla, přilepte ovladač izolepou na zadní stěnu příslušného přístroje.

Stěhování je ideální příležitost zbavit se všeho, co skutečně nepotřebujete. Přenášet nepotřebné věci, které opět skončí kdesi zasunuté a nevyužité, opravdu nemá význam. Se starým oblečením, časopisy, rozbitými spotřebiči a dalšími překážejícími zbytečnostmi se jednoduše rozlučte.

Nesnažte se nacpat do jedné krabice hodně věcí. V horším případě se může totiž stát, že krabice praskne, a pokud vydrží, stejně bude pro přenášení těžká.

Autor: archiv BPŽ
Video se připravuje ...