Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Královský porod: Mýlili se jasnovidci i sázkové kanceláře, Kate přenáší

Kdy se narodí druhý potomek Kate a Williama? Vévodkyně začíná přenášet.
27. dubna 2015 | 13:15

Celý svět v těchto dnech napjatě očekává narození druhého potomka Kate a Williama, který by se podle všeho měl narodit do konce tohoto týdne. Vzhledem k datu, kdy vévodkyně Kate otěhotněla, má totiž porodit do konce dubna.

Kvůli několika termínům, které dosud nenarozená princezna, nebo nenarozený princ "propásli", to vypadá, že i narození druhého miminka královského páru bude stejně mediálně velkolepou událostí jako narození prince George.

Sázkové kanceláře, odborníci i zdroje z blízkého okolí britské královské rodiny už nabídli několik termínů, během nichž se měl svět královského miminka dočkat. Ani jeden se však nenaplnil.

Věštby ze záhrobí

Miminko se tak nenarodilo ani 21. dubna, tedy v den 89. narozenin královny Alžběty II., ani 25. dubna. Na toto datum se přitom spoléhalo nejvíce, protože šlo o oficiální termín porodu. A aby toho nebylo málo, 25. dubna byl také termín, který jednomu britskému jasnovidci potvrdil duch Williamovy mrtvé maminky – princezny Diany. Ta údajně ze záhrobí také předpověděla, že Kate porodí holčičku. Těžko ale říci, nakolik se můžeme na podobné věštby spoléhat.

Velmi pravděpodobné také je, že by se další člen královské rodiny mohl narodit mimo území Londýna, přestože by to bylo poprvé po 85 letech. Posledním členem britské královské rodiny, který se nenarodil v hlavním městě, byla princezna Margaret, která přišla na svět roku 1930 ve Skotsku. Kate si s tím však hlavu neláme a i pár dnů před porodem navštěvuje svou rodinu na anglickém venkově.

Dárek ke čtvrtému výročí

Pokud je ale termín porodu 25. dubna skutečně pravdivý, znamenalo by to, že Kate už začala přenášet, a neporodí-li do 10 dnů, mohli by královští lékaři trvat na vyvolání porodu.

Už teď je ale jasné, že malý bratříček, nebo sestřička prince George se narodí ve znamení Býka. Kdo ví, třeba bude chtít udělat svým královským rodičům radost a narodí se ve středu 29. dubna, tedy v den, kdy Kate a William oslaví čtvrté výročí své svatby.

Autor: brig