Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Královský porod! Dočkáme se malé princezny ještě tento týden?

Představí nám Kate s Williamem i druhého potomka stejně dojemně jako malého George?
22. dubna 2015 | 11:45

Celý svět, ale obzvláště Britové v těchto dnech netrpělivě očekávají narození druhého miminka královského páru Kate a Williama. Zprávy, že Kate Middleton porodí 15. dubna, jsou očividně vyvráceny. Kdy se tedy široká veřejnost konečně dočká?

Radostného dárku k narozeninám v podobě druhého pravnoučátka se nedočkala ani královna Alžběta II., která právě včera oslavila 89 let. Jenomže to není jediné výjimečné datum, do kterého se narození malého prince, nebo princezny může strefit.

Když se totiž druhý potomek nejsledovanějšího páru všech dob narodí 29. dubna, bude mít narozeniny přesně v den, kdy Kate a William slaví výročí své svatby. Není pochyb, že malá princeznička by byla tím největším darem, který by Kate Williamovi ke čtvrtému výročí mohla dát.

Britové jsou připraveni

Pravdou je, že soukromé křídlo londýnské nemocnice St. Mary´s je na příchod královského potomka dokonale připravené, stejně jako nejskalnější fanoušci britské královské rodiny. Ti už se totiž, společně s reportéry nejrůznějších britských i světových médií, objevují před zátarasy nemocnice, aby nepřišli o žádnou novinku týkající se porodu vévodkyně Kate.

Pravdou je, že velká většina Britů sledujících druhé těhotenství Kate doufá, že v nejbližších dnech porodí malému Georgeovi sestřičku, která by se podle posledních spekulací měla jmenovat Alice nebo Elizabeth.

Dvě děti nestačí

Gary Goldsmith, strýček vévodkyně Kate, ale britským občanům prostřednictvím deníku Mirror vzkázal, že pokud i druhé miminko bude opět chlapec, nemusí zoufat, protože Kate s Williamem plánují mnohem víc dětí než jen dvě, a tudíž je více než pravděpodobné, že malé princezny se Anglie přece jen dříve nebo později dočká.

Ostatně Kate sama se už několikrát nechala slyšet, že by ráda obsadila každou ložnici v Anmer Hall, tedy sídle, které vévoda a vévodkyně z Cambridge obývají. To by znamenalo, že budoucí panovník britského trůnu a jeho žena hodlají přivést na svět celkem pět potomků. Kate se dokonce svěřila, že by byla moc šťastná, kdyby se jí podařilo porodit dva chlapce a tři děvčata, a že do svých pětatřiceti let chce mít "minimálně tři děti".

Lékaři nejsou nadšení

Vzhledem k tomu, že druhé děťátko se Kate narodí v jejích 33 letech, měli  by si s Williamem se třetím těhotenstvím opravdu pospíšit. Tato skutečnost ale oprávněně děsí královské lékaře, a to v souvislosti se silnými nevolnostmi, které Kate v každém těhotenství prožívá a které ji velmi vyčerpávají. S věkem se pak přirozeně zdravotní potíže zhoršují.

I přes tyto skutečnosti ale William za svou milovanou ženou stojí a na velkou rodinu se těší. Uvidíme, o kolik malých členů se tedy nakonec britská královská rodina rozroste.

Autor: brig