Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Královské Vánoce: Kate a William slaví svátky tradičně i se smyslem pro humor

Takhle budou vypadat první Vánoce prince George podle Alison Jackson.
16. prosince 2013 | 10:30

Jak se připravuje královský pár na první Vánoce malého prince George? Jednoznačně s humorem! Kate se při nákupu dárků projevila jako pravý britský patriot. Co tedy vlastně nakoupila?

Vévodkyně Kate se vydala na Vánoce nakupovat do jednoho ze svých nejoblíbenějších luxusních butiků s dětským oblečením, nacházejícím se v londýnské čtvvrti Chelsea.

Svetr George pro George

Tady už nakupovala i výbavičku pro malého George, takže bylo jasné, že i pro větší oblečení zamíří právě sem. a když uviděla svetřík s příznačným názvem "George", je pochopitelné, že nemohla odolat!

...
Autor: archiv firem
Roztomilý svetřík v módní námořnicky modré barvě má navíc na prsou vyšitou vlajku Velké Británie, takže je jasné, že prince George bude patriot už od miminka.

Nejvtipnější na celé situaci je popis svetříku na stránkách londýnského butiku: "Tento svetr je tím pravým kouskem pro pravého krále, neboť skvěle doplní outfit, který schválí i samotná královna." že by ho Kate plánovala obléct malému princátku na čaj o páté u prababičky?

Levá, pravá, stát

...
Autor: archiv firem
Smysl pro humor ale Kate projevila nákupem ještě jednoho outfitu pro malého George - šedivého trička s vyobrazením třech vojáků královské gardy.

Princ William a královská garda
Autor: ČTK, EPA, Reuters
Přestože popis k produktu říká, že "Každý chlapec touží po tom, stát se vojákem a s tímto majestátním tričkem s královskou gardou se mu jeho sny mohou splnit.", malý George se k ochráncům Buckinghamského paláce spíše nepřipojí. možná by si s nimi ale mohl hrát, při návštěvě členů svojí rodiny.

Vánoce u královny

Královská rodina
Autor: ČTK, EPA, Reuters

Jak se ale slaví Vánoce v britské královské rodině? 23 prosince se královna Alžběta a princ Filip tradičně potkávají s rodinou a nejbližšími přáteli na svém sídle v Norfolku.

Na Štědrý den zdobí vnoučata a pravnoučata královny vánoční stromeček, rozbalují se dárky a poté mají slavnostní večeři, kam se nesmí bez kravaty!

Hrdí rodiče William a Kate s rozesmátým malým princem Georgem
Autor: Jason Bell, Camera Press
25. prosince  navštěvuje královská rodina nedaleký kostel svaté Máří Magdaleny, kde zůstávají také na vánoční oběd. A večer se všichni nachystají k televizi, na které společně sledují královnin každoroční projev.

Autor: brig