Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

William pod pantoflem! Chce PlayStation, ale bojí se manželčiny reakce

Bojí se Kate, že by William trávil čas raději u videoher, než s rodinou?
20. listopadu 2013 | 07:00

Říká se, že muž je hlavou rodiny, ale tím krkem, který ji ovládá, je žena. No u královského páru Williama a Kate to zřejmě platí dvojnásob. Co myslíte, dovolí princi jeho přísná manželka pořídit si nejnovější hračku?

Dědic královského trůnu a britského impéria princ William, má ještě mnoho dalších rolí. Například je prezidentem Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), která každoročně oceňuje nejúspěšnější počiny, tvůrce a protagonisty v rámci filmového průmyslu.

V pondělí 18. listopadu se William v rámci BAFTA zúčastnil v Londýně kampaně Give something back, volně přeloženo jako "vraťte něco zpátky", která prosí experty zábavního průmyslu, aby podpořili mladé designéry a umělce, kteří se snaží prosadit ve filmovém a televizním světě a podělili se s nimi o svoje letité zkušenosti.

Kate se to líbit nebude

Bojí se Kate, že by William trávil čas raději u videoher, než s rodinou?
Autor: profimedia
A právě v rámci této události byl představen nejnovější PlayStation 4, jehož prodej se plánuje na konec letošního listopadu. A který se během jednoho předprodeje vyšplhal na neuvěřitelný jeden milion kusů.

Není divu, že i Vévoda z Cambridge se během testování do herní konzole okamžitě zamiloval a zatoužil tuto hračičku mít i ve svém královském sídle. Jenomže jak sám neopomenul zmínit, nezáleží pouze na něm, ale také na Kate: "Je to velmi návykové. Rád bych si jeden pořídil, ale nejsem si jistý, jak se na to bude tvářit moje manželka."

Z Xboxu do vrtulníku

Princ Harry je vášnivý hráč videoher. Díky nim se údajně naučil pilotovat vrtulník v rekordním čase.
Autor: isifa.com
Královská rodina má hravost evidentně v krvi. Williamův mladší braty princ Harry se dokonce s nadsázkou přiznal, že má tolik zkušeností s herní konzolí Xbox, že se díky tomu skoro nemusel učit jak řídit vrtulník, ale šlo mu to prakticky samo: "Byla to zábava. Patřím mezy ty lidi, kteří doslova milují hraní na PlayStationu a Xboxu, takže jestli něco fakt umím, tak je to práce palci.", směje se Harry pro britský deník Daily Mail.

Nejnovější, toužebně očekávaný, PlayStation 4 bude stát v přepočtu zhruba 10 499 korun a na českém trhu by se měl začít prodávat už 13. prosince. Že by si ho za tu cenu nemohla královská rodina dovolit je směšné, takže zbývá už jen jedna varianta.

Tato věcička by zřejmě mohla být zdrojem hádek mezi Vévodou a Vévodkyní z Cambridge.
Autor: Sony
Půvabná vévodkyně a čerstvá maminka se zřejmě právem, obává, že by princ William trávil u televize veškerý svůj volný čas. No, je milé vědět, že všichni pánové jsou v duši v podstatě stejní. At'mají holý zadek, nebo modrou krev.

Autor: brig