Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Královský second hand: Nejkrásnější šaty princezny Diany jdou do dražby!

14. listopadu 2013 | 07:00

Chcete mít róbu jako pro princeznu? Nyní můžete! Do aukce jdou totiž další šaty milované princezny Diany. Nesmí vám ale chybět dvě věci - konfekční velikost 38 a opravdu tučné konto.

Jedny z nejkrásnějších šatů, které na sobě kdy Lady Di měla, stvořila návrhářka Elizabeth Emanuel a britská princezna se v nich předvedla na premiéře bondovky Vyhlídka na vraždu.

Padly jako ulité

Diana byla označována jako princezna lidských srdcí
Autor: Profimedia.cz
Údajně je spatřila vset na ramínku v salónu a učarovaly jí natolik, že si je musela okamžitě vyzkoušet. Dianě, která nosila velikost 38 padly šaty jako by byly šité přímo na ni a na premiéře díky nim neunikla spoustě pozornosti a obdivných vzdechů. Róba totiž dokonale podtrhovala její úzká ramena a štíhlý pas.

Kromě premiéry Jamese Bonda se princezna Diana v těchto šatech objevila také v roce 1986 v Královské opeře, v předvečer svatby vévody a vévodkyně z Yorku. Nakonec šaty vydražila v newyorské aukční síni Christies a celou částku darovala na charitu, kterou velmi podporovala.

Královský outlet

Také svatební šaty princezny Diany navrhla Elizabeth Emanuel
Autor: Profimedia
Nyní jsou šaty ovšem znovu na prodej. Dražbu organizuje londýnská agentura Kerry Taylor Auctions, která je známá právě aukcemi předmětů z historie britské královské rodiny. V jejich dražbách tak sběratelé měli možnost zakoupit košili, ve které chodil spávat princ Charles I. nebo krásné šaty Kate Middleton.

Dnem, kdy se bude Dianina sněhobílá róba dražit je 3. prosinec 2013 a pokud byste si na ně dělali zálusk, pak vás možná bude zajímat názor odborníků na to, za kolik se asi prodají. Odhadovaná částka by totiž neměla klesnout pod dva a půl milionu českých korun.

Jedny z nejkrásnějších šatů Lady Di opět změní majitele. Za kolik se asi vydraží?
Autor: kerrytaylorauctions.com

Autor: brig