Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Potetovaný rytíř: David Beckham bude povýšen na aristokrata!

Teď ještě manželé Beckhamovi, od nového roku však Sir David a Lady Victoria
13. listopadu 2013 | 09:00

Sir David Beckham s manželkou Lady Victorií. Jak vám tyto tituly zní? Zvykejte si, od nového roku totiž budou realitou. A v Británii se už ozývají hlasy fanoušků i hlasy odpůrců.

Titul Sir je v Británii udělován panovníkem země a zpravidla se tak děje za zásluhy, které budoucí rytíř pro krále nebo zemi vykonal. Jde o vyšší šlechtický titul, který svého nositele a celou jeho rodinu pozvedá mezi členy aristokracie. Je tak docela ironické, že Victoria Beckham se konečně stane opravdovou "Posh".

Přestože rytíře zpravidla pasuje panovník, tedy momentálně královna Alžběta II., v případě Beckhama tomu bude jinak. Studenou ocel na jeho ramena položí sám princ William, který je mimo jiné dlouholetým kamarádem Davida Beckhama.

Hlasy proti

Sir David a Lady Victorie Beckham
Autor: mbase
Jenomže vyvstává jedna otázka, kterou si klade spousta britských občanů a sice - za jaké zásluhy si Beckham titul Sira zaslouží? Pokud se bavíme o sportovních přínosech pro Velkou Británii, kritici správně namítají, že anglický fotbal by mohl královně nabídnout zástup lepší hráčů, než je právě David. A že pokud titul dostane Beckham, může být udělen už opravdu každému.

Navíc se někteří významní britští novináři nebáli vyjádřit názor, že jediné, co David dokázal bylo, ve své chorovbné touze po slávě, opravdu dobře lhát o tom, že umí hrát fotbal. No, musíte být zřejmě velmi dobrý lhář, abyste si tím dokázal vydělat 165 milionové jmění. Uváděno samozřejmě v britských librách.

Hlasy pro

David Beckham v kampani H
Autor:  H&M
Britské lifestylové deníky ale namítají, že Beckham si titul zaslouží a uvádějí následujících 5 důvodů: Jeho fotbalové úspěchy, jeho podpora charity, jeho vazba s královskou rodinou, jeho sexy zadek a jeho manželka, která si zaslouží pořádný titul. Jako by titul "paní Beckhamová" nebyl dostatečně nóbl.

Británie se tak, jako obvykle, zmítá mezi dvěma názorovými proudy. Přesto to ale vypadá, že David Beckham titul Sira opravdu obdrží. A bude tak zřejmě nejpotetovanějším šlechticem v historii Velké Británie.

Měl by být David Beckham pasován na rytíře?
27,5%
72,5%
Děkujeme za Váš hlas!
102 hlasů
269 hlasů

Autor: brig