Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jiří Bartoška: boj s rakovinou. Jak nad ní vyhráli naši idolové?

  • Některé slavné osobnosti postihl krutý osud. Oni ovšem bojovaly a zákeřnou nemoc porazily.
    14. listopadu 2014 | 16:00

    Zákeřné nemoci nedělají rozdíly mezi slavnými a obyčejnými lidmi. Dnes se potvrdilo, že rakovinu má i herec Jiří Bartoška (67). Podívejte se na celebrity, které se hrozivé diagnóze postavily čelem, nevzdaly to, a díky tvrdému boji nemoc porazily.

  • Anastacia (44)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Popová zpěvačka se strašlivou diagnózu dozvěděla poprvé v roce 2003. Lékaři zjistili, že má zhoubný nádor v prsu. Anastacia podstoupila mnoho operací a ozařování a svůj boj nad zákeřnou nemocí vyhrála. Naneštěstí tento rok choroba opět udeřila a zpěvačka musela zrušit celé své letní turné. Před měsícem napsala na Twitter, že rakovinu porazila jednou provždy. Teď je opět plná energie a vrhla se po hlavě do práce.
  • Kylie Mingoue (45)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Další zpěvačka, která onemocněla rakovinou prsu. Musela dokonce podstoupit částečnou mastektomii (odebrání prsu). Následovalo ozařování a chemoterapie. Po dlouhém boji nakonec porazila rakovinu a vrátila se zpět na pěvecké výsluní. Kylie od svého vyléčení apeluje na všechny ženy, aby chodily na pravidelné prohlídky, a při jakémkoli podezření navštívily lékaře.
  • Michael Douglas (68)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Rakovina se nevyhýbá ani slavným mužům. Své o tom ví americký herec a producent Michael Douglas, kterému lékaři diagnostikovali rakovinu krku ve 4. stádiu. Tehdy nebylo jasné, jestli herec vůbec přežije. Všichni věděli, že nemoc způsobila silná závislost na cigaretách. Sám Douglas tuto příčinu popřel. Prý mu rakovinu způsobil orální sex. Hlavní je, že se filmová legenda cítí dobře, a rakovině dal vale.
  • Cynthia Nixon (47)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    O americké herečce píšeme poměrně často, ať už ve spojitosti s její lesbickou orinetací, nebo specifickou rezavou hřívou. Ovšem málokdo ví, že tato talentovaná žena se musela vypořádat s rakovinou. Lékaři objevili představitelce Mirandy ze Sexu ve městě nádor v prsu v roce 2006.

    Herečka brala svou léčbu velmi zodpovědně, držela se všech rad a zásad odborníků, podstoupila chemoterapie a pravidelně užívala léky. Teprve, když nad rakovinou zvítězila, své trápení svěřila světu. "Nechtěla jsem, aby mě fotografové sledovali až do nemocnice, a objevovala jsem se na titulních stránkách." Dnes je Cynthia ambasadorkou charitativního centra proti rakovině prsu.

  • Dustin Hoffman (76)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Oscarová legenda musela podstoupit akutní operaci. Rakovina byla naštěstí odhalena v raném stádiu a operativně odstraněna. O typu rakoviny se zarytě mlčí. Hlavní je, že se herec cítí dobře, a postupně se zotavuje. Ještě ho čeká preventivní chemoterapie, která by měla zabránit návratu nádoru a šíření rakovinných buněk.
  • Christina Applegate (41)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Americkou herečku známe především díky roli Kelly Bundové v sitcomu Ženatý se závazky. I této krásné ženě se nevyhnulo zákeřné onemocnění. V roce 2006 se dozvěděla, že má rakovinu prsu. O dva roky později se rozhodla k radikálnímu kroku a obě prsa si nechala odstranit. Udělala to proto, že u ní lékaři zjistili nebezpečnou genovou mutaci. Herečka od té doby pracuje na projektu, který pomáhá ženám, které nemají peníze na potřebná vyšetření nebo léčbu.
  • Anna K (48)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Boj slavné české zpěvačky sledoval snad celý národ. O své nemoci se dozvěděla v roce 2009. Od první chvíle Anna bojovala velmi statečně a o své nemoci otevřeně mluvila. Po vyléčení se stala tváří kampaně zaměřené na prevenci rakoviny.

    Rakovina postihla i několik dalších slavných osobností, jako třeba zpěvačku Cheryl Crow, herečku Lenku Termerovou, nebo třeba cyklistu Lance Armstronga. Všechny tyto celebrity svůj boj s rakovinou vyhrály a snaží se pomoci ostatním.

    Naneštěstí je i mnoho slavných osob, u kterých byla rakovina silnější než oni sami. A tak nám tato choroba sebrala slavné herečky Helenu Růžičkovou, Věru Galatíkovou nebo Zuzanu Dřízhalovou i slavné herce Josefa Vinkláře, Borise Rösnera a úžasného Patricka Swayzeho. A mnoho dalších slavných osobností, rodinných příslušníků a známých. Proto nepodceňujte prevenci!

Diskuse ke článku
.