Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Horáček, Kocáb, Topolánek: Lukrativní rozvody Česka

Komárek na jedné z posledních fotografifi í se svou manželkou Lenkou, když spolu ještě žili
16. července 2010 | 15:51

Rozvody slavných a bohatých jsou ostře sledované. Jde o velké peníze, dělení majetku, což musela v poslední době řešit i řada populárních osobností tuzemské scény.

Některé páry se k činu odhodlaly po více než dvaceti letech společného soužití. Kolik kdo na rozvodu vytřískal a kdo přišel zkrátka?

Michal Horáček (57) a Rút Horáčková

463346:gallery:true:true

Délka manželství: 33 let
Důvod rozvodu: Pravděpodobný Horáčkův poměr s choreografkou Michaelou Hořejší.
Odhad společného majetku: Textař a podnikatel Michal Horáček získal snové jmění prodejem sázkové kanceláře Fortuna. Vydělal na něm dvě miliardy korun. Zanedbatelné nejsou ani tantiémy z textů k písním a jiné tvůrčí činnosti. K majetku, který se dělil, patřila i honosná vila v Roudnici nad Labem.
Výše vyrovnání: Michal a Rúth neuzavřeli předmanželskou smlouvu a ona tedy měla nárok na polovinu v manželství nabytého majetku. Konkrétní suma, na níž byla vyčíslena není známa, ale rozhodně se v řádu šesti nul.

 

Mirek Topolánek (54) a Pavla Topolánková (55)

529947:gallery:true:true

Délka manželství: 30 let
Důvod rozvodu: Mirek Topolánek, vyměnil Pavlu, která mu v politické kariéře řadu let pomáhala, za kolegyni ze Sněmovny i partaje, Lucii Talmanovou. Pavla se z nevěry dlouho nemohla vzpamatovat, ale byla ochotna ji odpustit.. „Z manželství se nevystupuje jako z tramvaje,“ prohlásila. Topolánek o návrat nestál, k milence se odstěhoval azaložil s ní rodinu, kterou nedávno zpečetil sňatkem..
Odhad společného majetku: I tady panují jen dohady. Topolánkův premiérský plat činil 164 900 Kč hrubého plus 21 100 Kč nezdaněných náhrad. Navíc jako šéf ODS bral 90 tisíc Kč hrubého. Měsíčně tedy vydělal víc jak čtvrt miliónu před zdaněním.
Výše vyrovnání: Expremiér bývalé manželce přenechal luxusní byt na Hradčanech v ceně dvanácti miliónů a chatu v Čeladné v Beskydech. Na pražský byt Topolánek stále splácí hypotéku.

 

Michal Kocáb (55) a Marsha Kocábová (54)

522187:gallery:true:true

Délka manželství: 30 let
Důvod rozvodu: O rozvodu uvažovali Kocábovi dlouho, zejména Američanka Marsha, kterou v Čechách nic nedrželo a po Státech se jí čím dál víc stýskalo. Děti byly dospělé, Michal se odcizil. Poslední pomyslnou kapkou pak pro Marshu byl Kocábův románek s jeho tehdejší Lejlou Abbasovou.
Odhad společného majetku: Kocáb vlastní nemovitosti v Praze i po celé republice, včetně honosné funkcionalistické vily v pražské Tróji. V položkách společného jmění, které se pohybuje ve sta miliónech korun, figuruje i , soukromý letoun, vozový park.
Výše vyrovnání: I Američanka Marsha měla nárok na polovinu majetku. Z pražské vily v Tróji se ale odstěhovala. „Sama bych ten barák neutáhla,“ řekla, což příliš věrohodně nezní..

 

Radek John (55) a Zlata Adamovská (51)

560489:gallery:true:true

Délka manželství: 26 let
Důvod rozvodu: O ukončení manželství herečky a nynějšího šéfa Věcí veřejných se spekulovalo v průběhu let mnohokrát. Pár to vždy ustál. Když ale na Johna praskla léta tutlaná nevěra a nemanželské dítě, domluvili se manželé na rozvodu.
Odhad společného majetku: Oba byli a jsou ve své profesi úspěšní. Zlata má za sebou lukrativní role ve filmu i televizi (včetně seriálu Ordinace v růžové zahradě). Radek udělal kariéru v tv Nova a zajímavý je (mimo jiné) i jeho výdělek na filmovém pokračování Sněženek a machrů…
Výše vyrovnání: Ukončení manželství prý proběhlo v klidu u lahve vína. Ani tady není konkrétní rozdělení jmění známo. Každopádně John přenechal Adamovské luxusní vilu v Praze Dejvicích, ona mu zase vinný sklep plus vinotéku.

Karel Komárek (41) a Lenka Komárková (39)

Komárek na jedné z posledních fotografifi í se svou manželkou Lenkou, když spolu ještě žili
Autor: Foto Deník

Délka manželství: Stále trvá
Důvod rozvodu: Pár se stále nerozvedl, žije však odděleně a Lenka Komárková zatím dostala tučné odstupné. Příčiny krachu manželství nejsou zcela jasné. Faktem ale je, že Komárek umístil děti do prestižních internátních škol, jeho žena odjela do Švýcarska a on se zavřel v pražské přepychové vile, kam jej údajně chodí rozptylovat jistá slečna…
Odhad společného majetku: Komárek si za svou kariéru vydělal pohádkové jmění. Na žebříčku nejbohatších Čechů figuruje na čtvrtém místě a jeho majetek se odhaduje na třicet miliard korun.
Výše vyrovnání: Rozvodové stání neproběhlo a Komárek zatím ukonejšil choť devíti sty milióny korun – zřejmě to měla být náplast na bolest z krachu rodiny.

Autor: 
Autor: 
Autor: 

Autor: amp, frč