Středa 16. října 2024
Svátek slaví Havel, zítra Hedvika
Polojasno 13°C

Veronika Žilková nestárne! Na rozdíl od Madonny nepotřebuje plastické operace ani zajíčky v posteli

16. října 2024 | 05:00

Veronika Žilková vždy patřila mezi velmi oblíbené české herečky. Mnozí oceňují její temperament, bezprostřednost, jiné rozčilovala svými vztahovými eskapádami, v nichž naprosto spolehlivě pokračuje její dcera Agáta Hanychová. Každopádně je ale Veronika Žilková zasloužilou matkou a skvělou herečkou, která získala i ocenění Český lev. V jakých filmech jsme ji mohli vidět a co je nového v jejím životě? Právě totiž slaví 63. narozeniny, ale nikdo by jí je nehádal!

Na rozdíl třeba od takové zpěvačky Madonny, která je v podobném věku, nepotřebuje žádné plastické operace a ani zajíčky v posteli. A co o Veronice Žilkové říkají hvězdy?

Oblíbená a úspěšná herečka

Narodila se do rodiny hudebního pedagoga Václava Žilky. Odmalička hrála po vzoru otce na zobcovou flétnu, po gymnáziu studovala psychologii, ale nakonec z univerzity odešla a přihlásila se na DAMU. I když se chtěla věnovat tanci, zvolila herectví, což se jí určitě vyplatilo. Začínala v divadle, poprvé se před kamerou objevila se sborem ve filmu Dívka s mušlí a o tři roky později v komedii Když rozvod, tak rozvod (1983). Herecké příležitosti na sebe ale nenechaly dlouho čekat ,a tak si diváci Veroniku Žilkovou poprvé zapamatovali v seriálu My všichni školou povinní v roce 1984. Dále zaujala v seriálu Přítelkyně z domu smutku z roku 1989. Zahrála si v mnoha pohádkách, seriálech i komediálně laděných filmech.

VIDEO: Veronika Žilková: Vždycky mě lákali dobrodruzi!

Video se připravuje ...
Veronika Žilková: Vždycky mě lákali dobrodruzi! • VIDEO: Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Vrcholem její kariéry ale byla role umírající Marjánky ve filmu Zapomenuté světlo z roku 1996, za kterou získala ocenění Český lev. Až do současnosti je velmi obsazovaná do různých filmů a televizních seriálů, hraje také v divadle, jednu dobu vystupovala se Suchánkem a Genzerem v pořadu Tele Tele jako ženský komediální prvek. Dokonce i kandidovala v politice.

Divoký soukromý život

Do popředí zájmu ale kromě jejího hereckého talentu vždy také vstupovalo její soukromí. Veronika Žilková porodila celkem pět dětí a další dvě si osvojila. Je třikrát rozvedená, poslední dítko, které měla s hercem, politikem a režisérem Vinohradského divadla  Martinem Stropnickým, bohužel zemřelo pár měsíců po narození. Její dnes již dospělé děti jsou mediálně známé, dcera Agáta Hanychová je miss, modelka a influencerka, která pobuřuje svým soukromím, nejmladší Kordula rovněž zaujala svou krásou, takže se z ní možná rodí modelka. Syn Vincent Navrátil se stal hercem a znát jej můžete například ze seriálu Jedna rodina, kde hraje lékaře Medarda. Veronika Žilková v současné době chodí s hudebníkem Josefem Holomáčem.

Láska a vztahy na prvním místě

A co o známé herečce říkají hvězdy? Narodila se ve znamení Vah, což je znamení zvěrokruhu, v němž se rodí řada umělců a herců. K Vahám patří charisma, krása, inteligence, vnímavost, zájem o umění, obliba hudby, tance nebo herectví. Váhy jsou velmi vztahově založené a hlavní roli v jejich životě má vždy láska. Nerady zůstávají opuštěné, proto za svůj život mnohdy vystřídají velké množství partnerů, ale rodina a děti jsou pro ně základ. Pokud najdou toho pravého, jsou věrné a nemají potřebu na tom nic měnit. Mají také velký zájem o psychologii, právo, filozofii nebo politiku a zapojují se do celospolečenského dění. Jsou obvykle velmi společenské a komunikativní.

Umí si ledacos prosadit a vybojovat

Veronika se narodila 16. dne v měsíci. Tento den se rodí velmi silné, nezávislé osobnosti, které to v životě nemají vůbec jednoduché. Jsou empatické, vnímavé, přátelské a společenské, mívají své konkrétní zájmy, v nichž vynikají. Tito lidé často překvapí svou bojovností, odvahou a pevnou vůlí, která jim umožňuje překonávat životní překážky. Ve skrytu duše touží po lásce a harmonii, často ale musí bojovat s nepřízní osudu a životními komplikacemi. Mají velký smysl pro čest a spravedlnost a dokážou neúnavně bojovat za práva slabších nebo zkrátka za nějakou správnou věc. Mají dobrou vyřídilku a nebojí se ozvat, navíc jsou velice tvrdohlaví a neústupní. Mají velký zájem o duchovno a ezoteriku, dobře vyvinutý šestý smysl, neradi se nechávají něčím a někým omezovat a rádi mívají poslední slovo.

Veronika Žilková má životní číslo 7 (spočítáme ho součtem všech čísel z data narození), které mívají velmi přátelští, společenští a oddaní lidé. Ženy s životním číslem 7 se často obětují pro lásku, ale bývají velmi žárlivé a nezapomínají ani na svou kariéru a své potřeby. Herečka je velmi tvůrčí, aktivní a činorodá, podle horoskopu má také hodně planet ve Štíru, což ukazuje na její velmi temperamentní a vášnivou povahu. Další planety v Kozorohu pak předurčují velkou ctižádost, pracovitost a někdy také vypočítavost. Horoskop Veronice předurčuje kouzlo osobnosti, pevné zdraví a krásu do vysokého věku. Přejme Veronice spoustu dalších profesních úspěchů a klid v rodině.

Autor: Taťána Kročková
Diskuse ke článku
.
Související články