Pondělí 1. července 2024
Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie
Oblačno, déšť 21°C

Veronika Žilková (62): Lékaře nenavštěvuji,  všem chorobám lze předcházet cvičením a střídmostí

29. června 2024 | 05:02

Herečka Veronika Žilková má nejen zvláštní hubnoucí metody, ale podobný je i její přístup k nemocem. Tvrdí, že se s nimi má zacházet jako s nevítanou návštěvou, nevšímat si jich a čekat, dokud samy neodezní.

Nedílnou součástí péče o vlastní zdraví je prevence. Její absolvování vždy svědčí o zdravotní gramotnosti jednotlivce. Jsou to právě preventivní prohlídky, které mohou závažná onemocnění odhalit v počátku, kdy jsou ještě snadno léčitelná. . Je-li pravda, co tvrdí populární herečka Veronika Žilková, odmítla dobrovolně desítky důležitých vyšetření…

VIDEO: Žilková na premiéře dokumentu o Troškovi: Je to Felini české vesnice!

Video se připravuje ...
Žilková na premiéře dokumentu o Troškovi: Je to Felini české vesnice! • VIDEO: David Turek

Herečka je přesvědčená, že cvičením, nepřejídáním se a pohybem jde předcházet v podstatě všem chorobám. „Lékaře nenavštěvuji. Vždycky jsem šla na kontrolu po porodu ke gynekologovi, až když jsem šla znovu rodit, třeba za osm let. Jsem velmi vděčný pacient, ale snažím se je nezatěžovat,“ řekla Blesku herečka, která má za sebou šest porodů.

Trápí ji velké bolesti kvůli divadlu!

Poslední léta jí trápí páteř, kterou si prý zničila v divadle. „Bylo od ní spoustu bolesti, co jsem měla v životě. Je to kvůli divadlu. Zepředu na vás svítí světlo a zezadu máte na krční páteř průvan z portálu. Musím se o ni hodně starat,“ svěřila se herečka. Místo lázní nebo fyzioterapeuta ale prý sází na pravidelný pohyb. „Cvičení je mnohem účinnější než jakýkoliv lék. Snažila jsem se rozcvičit i otravu krve a přiznávám, že to nebylo nejlepší,“ přiznala sebekriticky.

Veronika nedodržela ani šestinedělí v případě nejmladší dcery Korduly (18). „V den porodu jsem ve dvě hodiny točila a v pět už byla na sále. A týden po něm už jsem zase točila. Bylo mi čtyřiačtyřicet a pocit zodpovědnosti za práci mi nedovolil ležet,“ dodala.

Věděli jste, že…

Veronika Žilková se narodila 16. října 1961 ve znamení vah. Pochází z umělecké rodiny, kdy její otec byl hudební pedagog a flétnista Václav Žilka a matka byla Olga Žilková. Má bratra Štěpána a sestru Jarmilu. Již od dětství byla členkou souboru Chorea Bohemica a hrála na zobcovou flétnu. Po maturitě na Gymnáziu Na Zatlance studovala jeden semestr psychologii na Filozofické fakultě. Chtěla se věnovat lidovému tanci, ale nakonec zvolila studium herectví na DAMU. Před filmovou kameru se Žilková poprvé dostala v osmnácti letech ve filmu Dívka s mušlí. Českým televizním divákům je Žilková známa také ze svého účinkování v pořadu TV Nova Tele Tele (2000-2007). Herečka měladokonce i svůj vlastní pořad na televizi Prima s názvem Pustit žilou (2008), který však nedosáhl takového úspěchu. 

Žilková byla v letech 1984–1988 vdaná za Jiřího Hanycha, druhým manželem byl Marek Navrátil (1988–2005). V roce 2008 se potřetí provdala za Martina Stropnického –  herce a režiséra Vinohradského divadla. Pár v roce 2022 oznámil rozchod, a rozvod byl formálně dokončen v červnu 2023.

Autor: Monika Vráblíková
Diskuse ke článku
.
Související články