Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Přiznání herce Igora Chmely (53): Kvůli alkoholu jsem skončil ve vězení a bez řidičáku

31. března 2024 | 16:25

Hvězda seriálu Jedna rodina, nebo novácké Ordinace v růžové zahradě herec Igor Chmela se před časem svěřil s nepříjemnou zkušeností. Kvůli zbytkovému alkoholu v krvi strávil šest hodin za mřížemi a přišel o řidičák.

„Hodnej jsem nebyl. Bohužel jsem nadýchal zbytkový alkohol. Ale byl tak velký, že jsem si šel sednout za katr na šest hodin,“ zavzpomínal herec na své krušné období. O všem se rozpovídal v pořadu Celebrity v autoškole na kanálu Ten Smlsal novináře Matěje Smlsala.

VIP: Nejbizarnější hra Partičky! Takřka nahý Geňa jako Glum z Pána prstenů! 

Video se připravuje ...
Nejbizarnější hra Partičky! Takřka nahý Geňa jako Glum z Pána prstenů! • VIDEO: FTV Prima

Následně vysvětlil, že se nejednalo o to, že sedl za volat přímo po požití alkoholu, ale jednalo se opravdu o zbytkový alkohol v krvi. „Ale aby to pak nebylo, že Chmela chlastal za volantem! Nenapadlo by mě řídit s tím, že si dám. Po téhle zkušenosti už vůbec!“ dušuje se herec. „Já jsem se cítil v pohodě, ale samozřejmě to byla minela (ve sportovním slangu chyba). Ještě jsem měl půjčený auto od bráchy a pět set metrů před cílem zvedl ten policajt ruku, a bylo mi jasné, že budě špatně.“

A špatně opravdu bylo!

Od volantu Igor putoval rovnou za mříže cely předběžného zadržení. „Takže jsem si šel sednout. A až v té base jsem si uvědomil důležitou věc, že já bych to třeba zvládl, to nebylo, že bych byl nametenej. Ale průšvih by byl, kdyby někdo zavinil nehodu, tak to všechno jde za mnou... A tam by třeba někdo zakukal, a já bych třeba seděl tři roky a neviděl své děti!“ dodal zhrozeně otec patnáctileté Aničky a dvanáctiletých dvojčat Ely a Antonína, které má s herečkou Janou Janěkovou ml. Jedním dechem doplnil, že už má papíry dávno zase zpátky a s nimi i poučení na celý život.

Věděli jste, že…

Igor Chmela v roce 1992 podal přihlášku na DAMU v Praze. Ačkoliv ji sice původně podal, později ji však vzal zpět a k přijímacím zkouškám šel dělat jen přihrávače v dialogu svému kamarádovi herci Martinu Fingerovi. Přijímací komisi ovšem natolik zaujal, že ho přemluvili, aby si přihlášku dodal dodatečně. DAMU úspěšně absolvoval v roce 1996.

Autor: Monika Vráblíková