Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slavní, kteří se narodili na Valentýna. Tyto celebrity budou dnes slavit dvakrát

  • Kdo slaví narozeniny na Valentýna?
    14. února 2024 | 11:12

    Svátek svatého Valentýna se rozšířil i u nás, i když rozhodně nepatří k našim tradicím. A pokud zrovna nejste jeho odpůrci a nevysmíváte se všudypřítomným srdíčkům, kýčovitým andělíčkům, červeným růžím a přeslazené atmosféře celého dne, možná si užijete překrásný romantický večer se svou drahou polovičkou. Navíc mít tento den narozeniny je docela výhra, protože i když váš partner či partnerka Valentýna neuznávají, kytku a dárek, oblíbenou sladkost či pozvání na večeři jistě dostanete tak jako tak. Které ze známých osobností se přímo na Valentýna narodily, a mohou si tak užít hned dvojitou oslavu? 

    Díky knězi divoké chvilky v ložnici

    Valentýnské narozeniny patří mezi věci, které by si možná přál každý. Tento den je totiž tradičně spojen s oslavou svátku zamilovaných, snad každý se na něj těší a všude je romantická atmosféra plná drobných maličkostí, které mají druhým udělat radost. A poděkovat můžeme římskému knězi Valentýnovi, který tajně oddával zamilované vojáky s jejich ženuškami navzdory zákazu krutého císaře Claudia II. Odměnou za to pak kněz, právě 14. února, zemřel mučednickou smrtí. Jak to všechno bylo doopravdy a proč se tento svátek slaví, se úplně přesně neví, ale rozhodně patří mezi oblíbené svátky a většina lidí si tento den náležitě užívá, a to i pořádně divokými chvilkami v ložnici.

    Charismatičtí Vodnáři si přijdou na své

    A protože tento den, kdy stojí Slunce ve znamení Vodnáře, bývá spojován s velkou kreativitou, uměleckým talentem, komunikačními schopnostmi, nezávislostí, krásou, charismatem i smyslem pro humor, není divu, že se 14. února narodila spousta osobností, které se dokázaly prosadit v šoubyznysu a profesně se věnují hudbě, moderátorské činnosti a herectví.

  • Hudebníci Lenka Filipová a Michal Pavlíček

    Lenka Filipová pokřtila své nové album
    Autor: Rušinová Mária

    Z českých osobností bychom tedy určitě neměli zapomenout na vynikající zpěvačku a kytaristku Lenku Filipovou, ta právě letos na Valentýna oslaví sedmdesáté narozeniny. Skvělým hudebníkem a skladatelem narozeným 14. února je také Michal Pavlíček z Pražského výběru, který se podílel na tvorbě mnoha známých songů a filmové, seriálové i divadelní hudby.

  • Jan Bendig 

    Jan Bendig
    Autor: profimedia.cz

    Dalším oslavencem je zpěvák Jan Bendig. Ten letos na Valentýna oslaví krásných třicet let. Možná si ho pamatujete ze soutěže talentů Česko-Slovenská SuperStar, ale prosadil se a zazpíval si i na větších akcích, jako jsou například Česká Miss či Muž roku. Se zpěvačkou Ewou Farnou pro Disney Channel nazpíval titulní píseň k filmu Camp Rock 2: Velký koncert. Film i song měly docela úspěch.

  • Lejla Abbasová s rytmem v těle

    Lejla Abbasová
    Autor: profimedia.cz

    Na Valentýna se narodila i modelka, tanečnice a známá moderátorka Lejla Abbasová, která velmi zaujala veřejnost i svou charitativní a humanitární činností, za niž dostala bronzovou medaili Ministerstva zahraničních věcí ČR.

  • Oblíbený „záporák” Jan Dolanský

    Jan Dolanský s manželkou
    Autor: profimedia.cz

    A co herci? Oblíbený herec a moderátor Jan Dolanský si rovněž může užít pořádnou oslavu a strávit romantický večer se svou manželkou – známou herečkou Lenkou Vlasákovou. V současné době ho můžete například sledovat v roli vychytralého záporáka Záhoře v seriálu Zlatá labuť. A že bývá obsazován do rolí protřelých záporáků a svůdných darebáků? Tyto role mu sedí proklatě dobře, ale jako vynikající herec je schopen zahrát kohokoliv. Honza pochází z dvojčat, takže slavit bude i jeho valentýnský bratr Jiří.

  • Filípek z Kouzelné školky

    Václav Rašilov
    Autor: profimedia.cz

    Dalším hercem narozeným na Valentýna je Václav Rašilov ze známé herecké rodiny. Je to bratr herce Saši Rašilova, znát ho můžete z mnoha českých seriálů, pohádek a filmů, věnuje se i hudbě a v současné době dabuje skřítka Filípka z Kouzelné školky.

  • Tvrdý chlap Hynek Čermák

    Hynek Čermák
    Autor: profimedia.cz

    Ale narozeniny má i herec Hynek Čermák, držitel Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. A to za roli ve filmu Nevinnost, v němž ztvárnil policistu. Znát ho můžete třeba z filmů Muži v naději, Svatá čtveřice, Santiniho jazyk, z kriminálek a historických filmů nebo ze seriálu Až po uši. Věnuje se i hudbě a má svou kapelu. Nedá dopustit ani na sportovní létání a další adrenalinové aktivity.

  • Kendy z Básníků

    David Matásek
    Autor: profimedia.cz

    A vynechat nemůžeme ani oblíbeného herce Davida Matáska, který ztvárnil roli Kendyho ve filmu Jak svět přichází o básníky a také v dalších pokračováních této série. Zahrál si ve spoustě seriálů a filmů, věnuje se i hudbě: začínal s Danielem Landou v kapele Orlík.

  • Tamara Klusová, Floex a zesnulý dabér Pierra Richarda

    Tamara Klusová
    Autor: profimedia.cz

    A co další oslavenci? Budete se divit, ale je jich hodně. Narozeniny oslaví třeba i manželka zpěváka Tomáše Kluse Tamara, multimediální umělec Tomáš Dvořák řečený Floex a oslavil by je před pěti lety zesnulý herec a dabér Petr Oliva, manžel Reginy Rázlové. Tento herec s nezaměnitelným hlasem daboval Pierra Richarda.

    Sháníte valentýnský dárek za výhodnou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Taťána Kročková
Diskuse ke článku
.