Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Exkluzivní záběry z dokumentu Janžurka: Nejdůležitější chvíle v profesním i soukromém příběhu Ivy Janžurové

Video se připravuje ...
Britská královna svačí uleželý syreček
VIDEO: © Cinepoint
21. listopadu 2023 | 14:07

Ivu Janžurovou jsme již slyšeli v mnoha rozhovorech a televizních medailoncích mluvit o její kariéře a významných rolích. V celovečerním dokumentárním portrétu Janžurka zachycuje autorka a režisérka Theodora Remundová, dcera Ivy Janžurové, tuto hereckou celebritu i v jejích rolích soukromých. Film bude mít premiéru v druhé polovině roku 2024.

Díky blízkému vztahu režisérky a hlavní protagonistky máme to štěstí, že můžeme nahlédnout osobnost Ivy Janžurové prostřednictvím jejích vzpomínek na rodiče a dětství, životní lásky, mateřství a zásadní okamžiky, které její charakter a život utvářely.

Přinášíme vám exkluzivní ukázky z připravovaného celovečerního filmu Janžurka, který o své matce a herecké legendě Ivě Janžurové natáčí její dcera, uznávaná dokumentaristka Theodora Remundová. V úvodním videu můžete vidět zákulisí Stavovského divadla, kde Iva Janžurová již několik let září v hlavní roli divadelní hry Audience u královny. Ještě předtím, než se na jevišti převtělí do ctihodné britské panovnice Alžběty II., posvačí v šatně pěkně uleželý syreček. Jak na to reagoval její kolega Igor Orozovič?

V následující ukázce uvidíte Ivu Janžurovou, jak přijíždí na Slovensko, a to do hotelu na Malé Fatře, kde se kdysi těsně před svým představením dozvěděla, že její milovaná maminka zemřela. Ve videu slyšíme dojemný úryvek z dopisu, který slavná herečka napsala své mamince v době, kdy byla nemocná:

Video se připravuje ...
Výlet na Slovensko a bolestné vzpomínky • VIDEO: © Cinepoint

A i vy se můžete na vzniku tohoto dokumentu podílet. Tvůrci založili sbírku na platformě Hithit a prostředky, které tímto způsobem získají, využijí na postprodukční práce a úhradu licenčních poplatků za množství archivních ukázek z filmů, divadelních představení, televizních inscenací, hudby či fotografií. Můžete tak vidět film Janžurka exkluzivně v předpremiéře, mít plakát s osobním věnováním od slavné herečky, nebo dokonce povečeřet s Ivou Janžurovou! Veškeré informace najdete na Hithit.

Autor: red