Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Herečky narozené 21. září: Narodila jste se ve stejný den? Skrývá magický význam!

21. září 2023 | 06:00

Spousta našich vynikajících hereček se narodila 21. září, na úplném konci znamení Panny. Tento den je z astrologického a numerologického hlediska jako stvořený pro zrod bystré a pronikavé inteligence i brilantního smyslu pro humor. Které herečky oslaví – nebo by oslavily – své narozeniny a co říká numerologie o zrozencích čísla dne 21? Možná jste se v tento den narodila právě vy.

Roztomilá tvářička, ale fištrón, který se nezdá

Dne 21. září před 110 lety se narodila herečka Věra Ferbasová, která upoutala svou roztomilou tvářičkou i komediálním talentem. Herectví jí bylo osudem, vždyť svou kariéru zahájila netradičně tím, že jen jako místní sekretářka zaskočila za nemocnou herečku. Cesty osudu jsou zkrátka nevyzpytatelné. Od té doby měla na kontě desítky úspěšných filmů, v nichž hrála hlavní postavy – roztomilé a naivní dívenky, které ale uměly pořádně překvapit svým důvtipem. Právem se zařadila mezi nejoblíbenější komediální herečky. Mezi známé filmy s Věrou Ferbasovou patří například Falešná kočička, Mravnost nade vše, Andula vyhrála, Dědečkem proti své vůli nebo Dceruška k pohledání.

VIDEO: Léto s kovbojem. Kovboje chtěl hrát Vízner a Kolářová si během natáčení užila své.

Video se připravuje ...
Léto s kovbojem. Kovboje chtěl hrát Vízner a Kolářová si během natáčení užila své • VIDEO: Videohub

Moudrá čarodějka Luba Skořepová

Sté narozeniny by 21. 9. 2023 oslavila filmová a divadelní herečka Luba Skořepová, která opět nezklamala svým komediálním talentem, ale též hlubokou moudrostí. V pozdějším věku hrála v pohádkách čarodějnice a sama měla k duchovnu a ezoterice velmi blízko, navíc bylinkám a čarodějnictví věnovala i několik svých knih. Ze známých rolí si můžeme připomenout roli cikánky Aranky v Chalupářích, roli Vranky ve filmu Na Veliké řece, roli paní Piklové ve filmu Já už budu hodný, dědečku nebo třeba roli Novákové ve filmu Co je doma, to se počítá, pánové. Zapomenout nelze ani na paní Plecitou ze seriálů Náves, Náměstíčko a Příkopy nebo čarodějnici Hudrlínu z pohádky O kumburské Meluzíně.

Nejoblíbenější česká herečka Daniela Kolářová

Trojlístek známých hereček uzavře vynikající česká herečka Daniela Kolářová, které přejeme všechno nejlepší. Její šarm, inteligence a komediální talent jsou nepřehlédnutelné. Excelovala ve filmech Léto s kovbojem, Setkání v červenci, Kulový blesk, Na samotě u lesa, hrála v mnoha kultovních seriálech, například Nemocnice na kraji města nebo Sňatky z rozumu. Bývala často obsazována do partnerských rolí s Jaromírem Hanzlíkem, kromě letní komedie Léto s kovbojem to byly třeba i Slasti Otce vlasti, Noc na Karlštejně nebo seriál Taková normální rodinka. Daniela Kolářová si také užila role v populárních Svěrákových filmech, jako byly Vratné lahve, Tmavomodrý svět i Obecná škola.

Tato skvělá filmová i divadelní herečka získala mnohá ocenění, například Cenu Alfréda Radoka v roce 2005 za ztvárnění postavy matky v inscenaci U cíle Thomase Bernharda v pražském Divadle Komedie nebo cenu Kristián za celoživotní mistrovství, tu obdržela na Febiofestu v roce 2018.

Narodila jste se 21. září? Zbystřete!

Jak se zdá, talent, inteligence a smysl pro humor se lidem narozeným 21. dne v měsíci nevyhýbají. Co o tomto čísle říká numerologie? Číslo 21 se skládá z dvojky a jedničky, jeho ciferný součet pak tvoří číslo tři. Dvojka na prvním místě poukazuje na to, že tito lidé nemyslí jen na sebe a mají vztah k druhým lidem, otevřené srdce a umí se dokonale nacítit, což je i pro hereckou profesi velice potřeba. Jednička jako druhé číslo pak ukazuje ambice, ctižádost a schopnost seberealizace a sebeprosazení. Výsledná trojka, pokud u čísla 21 dvojku a jedničku sečteme, je číslem velmi tvořivým, hravým, komunikativním a talentovaným. Trojka přímo k herectví, inteligenci a bystrému úsudku nebo i k tanečnímu či pohybovému nadání a smyslu pro humor jednoznačně patří.

Když si to shrneme, lidé narození 21. dne v měsíci jsou velmi vnímaví, empatičtí, tvořiví, komunikativní, přátelští, hraví, inteligentní, mají velký smysl pro humor, talent pro umění, tvůrčí psaní, divadlo, hudbu, pohyb a tanec. Milují literaturu, intelektuální debaty a nechybí jim přirozená moudrost, kterou podporuje také další číslo v datu narození, a to devítka, jestliže se narodili v září. Vše pak doplňují ještě další čísla v celém datu narození, která mají svůj význam. Pokud jste se i vy narodila 21. dne v měsíci nebo rovněž 21. září, pak se v naší charakteristice jistě najdete.

Autor: Taťána Kročková