Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Martina Hynková Vrbová: Po adopci se mi narodily další dvě děti

21. srpna 2023 | 06:00

Mohla z ní být kytarová virtuoska, dala se však na dráhu moderátorky. Ačkoli působí křehce, v životě musela prokázat velkou vnitřní sílu.

Dělat rozhovor s moderátorkou mě baví. Stačí položit první otázku, zapnout diktafon a po hodině ho vypnout. V Martině se profesionálka nezapře. Nám mimo jiné prozradila, jak pozná, že je rodina v nebezpečí, co jí pomohlo otěhotnět i proč by chtěla mít v rodném listě Bolívii.

VIDEO: Co prozradila herečka Berenika Kohoutová o mateřství a svém soukromí? Podívejte se:

Video se připravuje ...
Berenika Kohoutová: Mateřství mě nezměnilo. Ale jsem víc zorganizovaná • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Jak se žije s investigativním novinářem (manžel Jiří Hynek – pozn. red.)?

Dobře. On je investigativní ve všech směrech. I doma. Má dobrý humor, je vtipný, je s ním legrace.

Měla jste někdy strach o život rodiny?

Vždycky máte strach. Když jsme bydleli ve starém bytě, tak jsme měli rolety. Když muž přišel a začal je zatahovat, chápala jsem, že se něco děje. Dnes máme jen záclony. Nic nezatahuje, tak věřím, že jsme v bezpečí. Důvěřuji mu a spoléhám na něj, že ví, do čeho se v rámci reportáží pouští. Kdyby to bylo ohrožující, řekl by mi to. Obdivuju ho, že je schopen dělat takovou práci a stát jednou nohou v malérech. Ale je to potřeba. Má v sobě obrovskou sílu, dokáže nastavovat zrcadlo společnosti.

Proto jste před lety absolvovala kurz přežití?

To nebyl ten důvod. Tenkrát mě ukecala kamarádka, ať jdu s ní. Kurz pořádá Armáda ČR pro novináře a humanitární pracovníky, kteří odcházejí do zahraničních misí. Vyzkoušejí si situace, do kterých by se tam mohli dostat. Já jsem také jezdívala točit do ciziny, tak jsem se nechala přesvědčit. Vůbec jsem netušila, do čeho jdu. Sáhnete si na svoje limity. Dozvíte se, jak reagujete pod tlakem, co vydržíte. Hodně vám to srovná hodnoty. Pochopila jsem, že nejdřív musím být v pohodě já sama a pak teprve můžu zachraňovat ostatní. Byla to zajímavá a přínosná zkušenost. A taky zatěžkávací zkouška, co vydržím.

Vy jste ale prožila zatěžkávací zkoušku i v reálném životě. Otevřeně hovoříte o tom, jak jste se marně snažila otěhotnět. Jak jste to zvládali jako partneři?

Zvládali, nezvládali. Procházíte při tom takovými situacemi, že to chvíli zvládáte a pak zase nezvládáte. Mnohokrát jsme byli na pokraji rozchodu. Pro vztah je to velká transformace. Neustále jste vystaveni otázkám, jestli to ustojíte.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Michala Jendruchová
Video se připravuje ...