Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Elon Musk šokoval intimními fotkami s robotími ženami! Nahradí umělá inteligence i sex?

15. června 2023 | 06:00

Slavný miliardář a vizionář Elon Musk před nedávnem opět šokoval veřejnost, když se objevil na kontroverzních fotografiích po boku nezvyklých krásek. Zatímco obličej mají ženy na obrázcích nápadně podobný, ne-li stejný, jako ostatní lidé, z jejich těla je patrné, že jde o roboty. A co víc… Vizionář se s nimi dokonce neváhal políbit, čím ukazuje světu, jak blízko je umělá inteligence k tomu, aby dokázala zastoupit člověka téměř ve všech oblastech. Je důvod k obavám?

Slabost pro vesmír a moderní technologie

Elon Musk je svou slabostí pro moderní technologie proslulý. Významně se podílel například na nápadech, jako jsou eletrická vozidla nebo vylepšených možnostech prozkoumat vesmír zblízka a na dalších pokrokových vynálezech. To, co ale zveřejnil před nedávnem na sociálních sítích, ovšem tak trochu překračuje všechny hranice. V příspěvku se vizionář oddává intimním polibkům s humanoidními roboty. A nutno podotknout, že ze zveřejněných fotografií zároveň tak trochu mrazí. Současně s tím se začaly objevovat také různé sci-fi scénáře a spekulace fanoušků ohledně Muskovy domnělé budoucí manželky. Plánuje skutečně svatbu s robotem?

Proč přišel Elon Musk do sídla Twitteru s umyvadlem? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Elon Musk přišel do sídla Twitteru s umyvadlem • VIDEO: Elon Musk

První polibek člověka s robotem

O slavném vizionáři se ví, že je u všech událostí významných pro dějiny a technologických pokroků rád mezi prvními. Není tak moc k podivu, že nyní zakusil další poprvé. Jako první zveřejnil snímek toho, jak vášnivě líbá hned čtyři rozdílné ženské roboty a sdílí s nimi intimní gesta. Jejich obličej i ruce přitom vypadají téměř k nerozeznání od těch lidských. Fotografie vytvořil fotograf Pablo Guerrero. Poté, co je Daniel Marven zveřejnil na Twitteru, okamžitě obletěly celý internet. Zajímavé je, že se snímky na sociálních sítích objevily ve stejném okamžiku, kdy Tesla zveřejnila video se svým humanoidním robotem Optimusem.

Romantický vztah, nebo pouhá marketingová kampaň?

Obrázky Elona Muska s roboty vyvolaly na sociálních sítích pořádný rozruch. Není to ovšem poprvé, kdy přišel soutěživý miliardář s nějakou mazanou a nenápadnou strategií. Mnohým uživatelům sociálních sítí proto byly okolnosti, které kolem zveřejnění těchto záhadných momentek panují, okamžitě podezřelé. Většinu z nich napadlo, že jde pouze o uměleckou nebo marketingovou kampaň než o skutečné romantické záběry zamilovaného Elona Muska. Jiní si z fotografií utahovali a v komentářích vtipkovali.

Kdo jsou robotické ženy na fotkách?

Celý příběh je o to podivnější, že uživatel Twitteru Daniel Marven hovořil o jedné z robotických žen jako o Muskově budoucí ženě. V komentářích u svého příspěvku ji popsal jako robota s umělou inteligencí, který má své vlastní specifické vlastnosti i osobnost. Nezapomněl dodat, že právě slavný vizionář přesně po takové ženě už dlouho touží… Všechno je ale trochu jinak, než by se na první pohled mohlo zdát... Zveřejněné fotografie byly totiž stejně jako onen robot pořízeny za pomoci umělé inteligence. Ptáte se, proč snímky vlastně vznikly? I to má své cenné vysvětlení. Účelem příspěvku bylo upozornit na nebezpečí z rychlého rozvoje umělé inteligence zejména v souvislosti s nedávným vynálezem inteligentního humanoidního robota značky Tesla přezdívaného Optimus.

Kdo jsou roboti Optimus od Tesly?

Tesla před několika týdny vypustila do světa unikátní záběry svých robotů Optimus. Ti jsou podle všeho už tak dokonalí, že jde o veliký krok kupředu ve vývoji umělé inteligence. Roboti, jak je vidět na jednom z videí zveřejněném Muskem během schůze akcionářů Tesly, umí chodit a ukazují, jak schopní a inteligentní jsou. Zvládnou bez problémů zvedat různé předměty i plnit jednoduché úkoly. O tom, co všechno ve skutečnosti tito roboti dokážou, se zatím mnoho neví. Je tak jen otázkou času, kdy se umělá inteligence zase o kus přiblíží člověku, a možná i se skutečným polibkem.

Na to, jak vypadají polibky Elona Muska s roboty, se podívejte do GALERIE.

Autor: Tereza Brožová