Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdo namluvil hollywoodské hvězdy? Tohle jsou mistři hlasu!

  • Které české osobnosti propůjčily svůj hlas zahraničním hvězdám?
    26. prosince 2022 | 06:00

    Mívají podobné rysy ve tváři, charisma, úsměv nebo tón hlasu. Zkrátka k sobě něčím pasují. Kdo u nás dostal příležitost dabovat ty největší filmové hvězdy?

    Dabing je speciální umělecká disciplína, kterou zvládnou jen opravdoví mistři svého řemesla. Laťka je u nás už léta nasazena vysoko. Stačí si vzpomenout třeba na sice vzrůstem malého, ale talentem velmi obdařeného herce Františka Filipovského, který byl se svým druhým já – francouzským hercem hlavně komických rolí Louisem de Funésem – téměř zaměnitelný. Které české osobnosti propůjčily zahraničním hvězdám svůj hlas? 

  • Samí svalovci

    Akční hrdinové s dokonale vysoustruženými a vycvičenými těly – Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Sylvester Stallone. Všechny namluvil sice tak trochu nenápadný český herec, ale majitel rozhodně nezaměnitelného hlasu – mistr dabingu Pavel Soukup.

  • Ztřeštěná Bridget

    Svým sametovým hlasem promluvila už ve více než stovce cizojazyčných filmů. Hlavně je ale už čtvrt století dvorní dabérkou potrhlé Bridget Jonesové (herečky Renée Zellweger). Za svůj výkon si ve snímku Dítě Bridget Jonesové Martina Hudečková vysloužila i Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon. Říká, že spolu s Renée zestárly. Ale dokonale přečtenou ji prý pořád nemá.

  • Holka na prodej

    Majitelku jednoho z nejširších úsměvů v Hollywoodu Julii Roberts s přehledem léta namlouvá půvabná Nela Boudová. Má ji prý tak nakoukanou, že dobře ví i to, jak zamrká. Film Pretty Woman, respektive roli mladé prostitutky Vivian, stihla česká herečka s přehledem nadabovat za dvě hodiny.

    Video se připravuje ...
    Nela Boudová a Jan Tuna v 7 pádech Honzy Dědka: Jak se dali dohromady? • VIDEO: FTV Prima

  • Rozmáchlá Rachel

    Všechny řady nekonečného seriálu Přátelé jí zněly v hrdle. Dokázala se do role tak nacítit, že je až těžce uvěřitelné, že Jennifer Aniston alias neustále gestikulující Rachel Green nemluví hlasem české herečky Miriam Chytilové. Ta ji má dodnes velmi hluboce uloženou v podvědomí. Mirka namlouvá i nové snímky s americkou herečkou, které putují do českých kin.

  • Přitažlivý Brad

    Co do sex-appealu si nemají rozhodně co vyčítat. V Americe jdou ženy do mdlob z Brada Pitta, u nás má stejnou pověst herec Michal Dlouhý. Právě on ikoně světového filmu propůjčil svůj lehce zastřený hlas. A nejen jemu, ale třeba i Benu Affleckovi či Keanu Reevesovi.

  • Sexy Angelina

    Také herečka Regina Řandová si vysloužila před sedmi lety cenu za nejlepší dabingový výkon – za namluvení Angeliny Jolie ve snímku Zloba. Přiznala, že s ní stárne, a i ona si pořád hlídá, jak vypadá, aby za svůdnou Angelinou extra nezaostávala. Jejím hlasem ale mluví ve filmech i další Američanky, například Demi Moore.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Kateřina Pokorná
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd, trendy, herec, herečka, dabing
Diskuse ke článku
.