Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

ANKETA: Víme, jak to mají slavní s oslavami! Kdo nesnáší překvapení a kdo je rád na narozeniny sám?

  • ANKETA: Víme, jak to mají slavní s oslavami! Kdo nesnáší překvapení a kdo je rád na narozeniny sám?
    6. července 2022 | 06:00

    Co pojí herce Evu Holubovou, Jaroslava Plesla, Veroniku Khek Kubařovou, Igora Orozoviče a Simonu Babčákovou? Všichni si zahráli v nové české komedii Přání k narozeninám, která bude mít premiéru po prázdninách. Zajímalo nás, jak to mají s oslavami a dárky a na jakou oslavu nikdy nezapomenou.

  • Eva Holubová

    Máte ráda narozeninové oslavy?

    Svoje narozeniny moc neslavím, pakliže to někdo jiný nezorganizuje. Od doby, co se mi narodily děti, mám mnohem raději jejich narozeniny a oslavy. Mají je ale o prázdninách, a to se teď málokdy podaří dát dohromady. Poslední, které si vybavuji, byly na Sicílii, když jim bylo osmnáct. Oslavu nám uspořádali v místní kavárně. Sicilané oslavují i matku dětí. První, ke komu se jde, je matka. Dávají se jí květiny, děti jí děkují, že jim dala život. Je to takový den matky, že se jí ten den narodily děti.

    A co narozeninová překvapení?

    Tak ta nemusím. Když mi někdo řekne „pojď, bude tam překvapení“, udělá se mi zle. To mám hodně podobné s Václavem Havlem, který vždycky říkal: „Musí to být?“ Já se prostě bojím, ne, že bych si myslela, že tam bude čekat něco hrozného, ale nevzbudí to ve mně radost, jaká se očekává, a vyvolá to zklamání na druhé straně. Ale mám ráda překvapení nečekaná.

    A jak je to s dárky?

    Ráda je dávám i dostávám. Ale neberu to tak, že by se měly dávat jenom k narozeninám nebo na Vánoce. Dárky jsou fajn, a když si je lidé dávají, je to hezké.

    Video se připravuje ...
    Rozzlobená Eva Holubová o válce na Ukrajině: Je to genocida a vraždění! • VIDEO: David Turek

  • Jaroslav Plesl

    Máte rád narozeninové oslavy?

    Dříve jsem měl, ale jak jsem starší, narozeniny slavím mnohem méně.

    Vybavíte si nějaké narozeninové překvapení?

    Když jsem měl mít čtyřicáté narozeniny, byli jsme s Dejvickým divadlem zrovna v Bratislavě a já dopředu předeslal, že nic slavit nehodlám. Po představení jsem zamířil rovnou na hotel, ale zastavil mě Ivan Trojan, že si dáme alespoň malé pivo v Dosce, což je divadelní klub tamní herecké školy, tedy VŠMU. Když jsme tam dorazili, vypadalo to, že mají zavřeno, všude bylo zhasnuto, žádný pohyb. Říkal jsem Ivanovi: „Podívej, mají zavřeno a já to vlastně ani slavit nechci.“  Jenomže Ivan trval na svém. Otevřeli jsme dveře, najednou se rozsvítilo, a bylo tam asi šedesát lidí, kteří za mnou přijeli. Přinesli mi obrovský dort ve tvaru hradu se čtyřicítkou. Bylo to opravdu velké a nesmírně milé překvapení. Jako z filmu.

    Dárky raději dáváte, nebo dostáváte?

    Mnohem raději dávám. To už mám od dětství. Když jsme jezdili na zahraniční zájezdy se sborem Boni Pueri, vždycky jsem za těch pár peněz, které jsem měl jako kapesné, nakupoval dárky a obdarovával jsem lidi, které jsem měl rád. To je jednoznačně radostnější pocit než dárky dostávat.

    Video se připravuje ...
    Jaroslav Plesl: Rád porušuji zákazy • VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ

  • Veronika Khek Kubařová

    Máte ráda narozeninové oslavy?

    Mám, ale musí to být oslavy narozenin někoho jiného. Na ty svoje jsem ráda sama.

    A co narozeninová překvapení?

    Ráda chystám různá překvapení a nejraději pro svého muže. Baví mě to hodně. Jak se blíží termín jeho narozenin, začíná být vždycky trochu nervózní a vyptává se. Každým rokem je to však těžší a těžší (smích). No a samozřejmě jsem ráda i překvapována.

    A jak je to s dárky?

    Úplně stejně! Ráda dávám i dostávám. Největší radost mám vždycky ze zážitků a kytek.

    Je nějaká narozeninová oslava, na kterou nikdy nezapomenete?

    Oslava bych tomu úplně neříkala, ale jednou jsem skončila přesně v den mých narozenin v nemocnici.

  • Igor Orozovič

    Máte rád narozeninové oslavy?

    Když se netýkají mě a jsem jenom účastník, tak ano. Upřímně, nikdy jsem neměl nějaké velké narozeninové oslavy. Narodil jsem se v létě a vždycky jsem někde byl, třeba na táboře. Maminka mi udělala velkou narozeninovou oslavu jako překvápko, až když mi bylo asi jednatřicet (smích). Já totiž mám potřebu se při každém večírku všem lidem, třeba po premiéře, věnovat. Takže nakonec z toho vlastně vůbec nic nemám. Trochu se bojím, že to tak bude i na svatbě...

    Je nějaká oslava, na kterou nikdy nezapomenete?

    Narozeninová oslava 50. narozenin mojí maminky. Menší prostor pro naši obrovskou balkánskou rodinu si těžko umíte představit. Objednal jsem jako překvápko její oblíbenou cikánskou kapelu a bylo to skvělé! Na to se nedá zapomenout už i kvůli tomu, že mám vzpomínkovou fotku se strýcem, jak ležíme na chodníku před restaurací a díváme se na hvězdy.

    Máte rád překvapení?

    Ano, velmi, ale ne, když se to nepovede. Ne kvůli mně. Ale člověk se pak snaží tvářit nadšeně, aby udělal radost tomu, kdo mu chtěl udělat radost... No... Ale podstatné je, že vám vůbec někdo tu radost chtěl udělat.

    Dárky raději dáváte, nebo dostáváte?

    Dávám. Baví mě odhadnout, co komu udělá radost. Když nemám dobrý nápad, radši nepořídím nic. A mám rád způsob předání. Mnohdy to předčí dárek samotný. Když se dobře dá i špatný dárek, tak je to skvělé (smích). Věci pro sebe si kupuju sám, protože přesně vím, co chci.

  • Simona Babčáková

    Máte ráda narozeninové oslavy?

    Ano. Mám ráda, když se sejde hodně lidí, kteří spolu sdílí nějakou minulost a vzpomínky.

    A co narozeninová překvapení?

    Narozeninová překvapení si organizuji sama, v tom jsem proslulá. Ale jinak ano, určitě by mě to potěšilo.

    Na jakou oslavu nikdy nezapomenete?

    Navždy si budu pamatovat padesátiny Ivana Trojana, který nevěděl, že se chystá oslava. Podařilo se to utajit, tedy normálně začalo představení a asi po 10 minutách – po určité narážce Mirka Krobota – se rozsvítil sál a on viděl, že je plný jeho milovaných lidí. V tu chvíli jsem si myslela, že se mu srdíčko zastaví. Bylo to krásný, nikdy na to nezapomenu.

    Video se připravuje ...
    Simona Babčáková v komedii V létě ti řeknu, jak se mám jako žena, co se s ničím nemaže! • VIDEO: Falcon

Autor: Dita Mrázková
Diskuse ke článku
.