Pátek 17. května 2024
Svátek slaví Aneta, zítra Nataša
Oblačno, déšť 20°C

Dramatická Výměna manželek: Kolaps během natáčení a zásah sanitky!

11. května 2022 | 21:50

Další díl oblíbené reality show Výměna manželek je za námi. Podařilo se Heleně najít v cizí domácnosti samu sebe a získat sílu jít dál? A dokázala temperamentní Veronika pomoct rodině, která si sama nevěděla moc rady?

V nové epizodě se diváci setkali s rodinou, která žije ve vesnici Oldřichov –  Helena (41), Emil (42), Majda, Marek (15) a Petr (21). Partneři jsou spolu 4 roky. Kvůli neustálé rekonstrukci domu na sebe Helena s Emilem nemají vůbec čas. Helena říká, že je velmi unavená a mrzí ji, jak jejich vztah v tuhle chvíli vypadá.

Na druhé straně se diváci seznámili s Veronikou (33), Radkem (45), Emmou a malým Radečkem (8 měsíců), kteří žijí v Jenišově. Veronika a Radek jsou spolu 3 roky. Do Výměny manželek se přihlásili hlavně z legrace a svůj vztah popisují jako téměř ideální. Jediným malým stínem je to, že Veronika musí občas zakřičet a Radek je neustále v práci.

Veronika hned v začátku ve své náhradní rodině objevila řadu nedostatků, které jsou však podle ní řešitelné, i když ji vybavení opravdu hodně vyděsilo. Sama ale uznala, že deset dní zvládne!

Video se připravuje ...
Sanitka ve Výměně manželek, co se stalo? • VIDEO: TV Nova

I na druhé straně byla Helena vystrašená, když viděla dům, hned záhy se ale mohla přesvědčit, že interiér je v mnohem lepším stavu než v jejím domově. I design a styl si Helena v novém bydlení pochvalovala.

V Oldřichově byla Veronika  z manuálu trochu překvapená, především z dlouhého seznamu členů domácnosti. Seznámení ale proběhlo dle jejích slov jako po másle. A s novým partnerem si hned vyjasnili rodinnou situaci i nejasnosti kolem rekonstruovaného domu.

V Jenišově se Helena pomalu aklimatizuje, i když Radek si hned všiml, že je jeho nová paní hodně vyděšená. Stejně tak jeho tchyně má hned od začátku strach, aby se nová maminka zvládla postarat o děti.

Šokující prospěch dětí

Veronika řeší jiné problémy. Pomalu zjišťuje, že rodiče se malé Majdě nevěnují tak, jak by měli. Majda tudíž neumí číst a ze školy si přinesla další pětku ze čtení. Veronika pátrá hlouběji a zjišťuje, že i starší syn Marek má velké problémy ve všech předmětech a jeho známky jsou samé pětky. Už po pár dnech si ale nová maminka zavedla určitá pravidla, aby se dětem zlepšily nejen známky, ale také komunikace mezi učiteli a rodiči. Změny přinesly ovoce. Majda dostala ze čtení lepší známku než pětku! Dokonce i Emil se snaží k Markovi přistupovat trochu jinak a motivovat ho k lepším školním výsledkům.

V půlce výměny na Emila padl splín, začal mít strach, aby jeho rodina nepřišla o dům, který je teď předmětem soudního líčení, a tím pádem i o děti. I jeho nová manželka uznala, že si myslí, že Emil je hodný člověk se srdcem na správném místě, a projevila lítost vůči druhé rodině.

V rámci změny režimu se velké změny nekonaly. Helena si přála, aby jí Radek uvařil a aby koupal syna, protože je na ni moc těžký. Veronika zase chtěla uklidit vrchní patro a všem zakázala chodit tam v botech.

Kolaps v přímém přenosu

Hned další den ale přišla velká rána! Dědu, o kterého se stará rodina Heleny, zbavil soud svéprávnosti. A to znamená, že celá rodina bude muset nejspíš do 14 dnů dům opustit. Stres ze soudu byl na Emila příliš a produkce pořadu mu musela zavolat sanitku. Jeho kolaps způsobil stres a Emil byl brzy propuštěn. Druhý den si ale Emil znovu přečetl rozsudek a došlo mu, že situace není až tak vážná. 

Na druhé straně má Helena splín a stýská se jí po domově. Sama uznala, že by ráda změnila svůj přístup k dětem i ke svému partnerovi.

Ke konci Výměny manželek se ještě Veronika rozhodla udělat pár změn. Nakoupila několik doplňků do domu a zútulnila ho a mimo jiné ho také pěkně vygruntovala. I Radek se na druhé straně rozhodl pomoct Heleně a její rodině, a tak vyklidil šatník svůj i své dcery a poslal to Heleniným dětem.

Setkání mezi osmi očima bylo dojemné, i když ani Radek, ani Veronika se nebáli říct zpětnou vazbu. Veronika odprezentovala nový model fungování domácnosti, za což byla Helena moc ráda. Současně ale i pochválila desetidenního partnera za jeho pracovitost a oddanost.

Návrat domů byl jako vždy dojemný. Děti Heleně slíbily, že svůj prospěch ve škole zlepší, a společně se s rodiči dohodly, že vše zvládnou. I Veronika byla dojatá po příjezdu, když uviděla své dvě děti.

A jaká bude Výměna manželek příště a kdo se jí účastní?

Autor: REDAKCE