Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězdný speciál Na lovu! Koho totálně paralyzovala nervozita a kdo vyhrál skoro půl milionu?

9. dubna 2022 | 21:45

Další sobotní večer se odehrál ve stylu nelítostného souboje ve vědomostní soutěži Na lovu se čtyřmi známými celebritami. I tito slavní se museli postavit nelítostnému lovci a porazit ho. Statečnými se tentokrát stali scenárista a režisér Petr Kolečko, fotbalista Jan Koller, moderátor Libor Bouček a moderátorka Daniela Písařovicová.

První šel na řadu moderátor Libor Bouček, který žertoval, že legenda o tom, že toho hodně ví, dneškem končí. V první minutě si Libor nahrál krásných a kulatých 100 000 Kč. Tým mu doporučil držet se jeho nahrané částky, a tak bojoval o rovnou stovku. Jako lovec se postavil Liborovi doktor Vševěd.

Známý moderátor předvedl úctyhodný výkon. Správně odpověděl třeba i na otázku, čím je zvláštní kostel v Karviné. Věděl, že je nakloněný. Po několika správně zodpovězených otázkách se moderátor vrátil k týmu, a tak ukázal, že vědomostní soutěže umí nejen moderovat, ale také hrát.

Video se připravuje ...
Libor Bouček • VIDEO: Markéta Reinischová

Jako druhý své štěstí zkusil známý fotbalista Jan Koller, na kterého už v samotném začátku dolehl stres. Nervozita se projevila už na samotném výsledku. Fotbalista si ale i přes to na své konto nahrál 20 000 Kč. Dále se po domluvě s týmem rozhodl neexperimentovat a proti lovci se postavil s nahranými 20 000. Nezačal úplně dobře a první otázka mu úplně nesedla. Pak ale zabodoval ve sportovní otázce. Jan vtipkoval, že přesně takové otázky by potřeboval. Během hry prozradil, že vedle fotbalu je mu také hodně blízký i hokej. Bohužel to ale nestačilo a Honza hned vzápětí vypadl. Jeho tým se ale shodl na tom, že otázky měl obzvlášť těžké.

Třetí se postavila před lovce moderátorka Daniela Písařovicová. Na Daniele byla také vidět značná nervozita, čemuž moc nepomohl Ondřej Sokol, když začal vyprávět o neúspěších některých soutěžících, kteří neuhádli vůbec nic. Daniela se ale nenechala zviklat a nahrála krásných 40 000 Kč. Po tom, co se postavila Vševědovi, hned správně odpověděla na otázku, čemu dal své jméno Leo Fender. Správně uhádla i to, jak se jmenuje londýnská část, kterou proslavil film s Julií Roberts a Hughem Grantem. Daniela nakonec Vševědovi utekla a vrátila se k týmu s nahranými 40 000!

Poslední šel do akce scenárista a režisér Petr Kolečko. V první minutě si Petr vybojoval 80 000 korun. V souboji s lovcem odpovídal na první sérii otázek naprosto bezchybně, a proto je dobře, že se nebál riskovat a šel do vyšší nabídky – 400 000 Kč! Odpověděl dobře třeba na otázku, jaké zvíře má ve znaku kolej Nebelvíru z Harryho Pottera. V šesti otázkách měl Petr jednu jedinou chybu. A to znamená, že se vrátil k týmu.

Ve finálové štvanici si tým během dvou minut nahrál náskok 17 polí. Daniela pochválila svůj tým za výkon a sama přiznala, že byla spíše pozorovatelem, i když se jí nakonec v soutěži vlastně líbilo. 

Doktor Vševěd neměl lehký úkol. Počet polí ho hned na začátku vylekal. A v sérii otázek dělal spoustu zbrklých chyb, což později sám uznal. Většinu nesprávných odpovědí tým Libora Boučka dokázal zvrátit ve svůj prospěch tím, že na rozdíl od lovce odpověděli správně, a vrátili tak Vševěda vždy o pole zpět. A  to se stalo lovci osudným. Hvězdný tým tak vyhrál sumu 540 000 Kč, tu pak soutěžící předali na jimi vybranou charitu. Kdo se ve hvězdném souboji utká příště?

Autor: redakce