Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejdřív Adele, teď Kelly. Známé baculky hubnou: Komu pomohly diety a komu zmenšení žaludku?

30. srpna 2020 | 06:00

S hubnoucími dietami, těžkým odříkáním a fyzickou dřinou se ve světě showbyznysu roztrhl pytel. Celebrity, jež jsou v hledáčku fotografů, jsou všem denně na očích a reprezentují nejen svůj um, ale i svůj vzhled. Mají to tak o poznání těžší než my, obyčejní smrtelníci. Bojují a hubnou v touze dosáhnout pomyslného ideálu krásy. Kdo se v poslední době proměnil k nepoznání?

Slavné krásky si procházejí nespočtem proměn – od vlasů, líčení až po samotnou vlastní fyzickou změnu za pomoci zkrášlujících metod. Ale i s pomocí tvrdé dřiny, s níž se pak pojí změny tělesných proporcí. Výrazným hubnoucím procesem si prošly namátkou Mariah Carey, Jessica Simpson, Kelly Clarkson, Khloé Kardashian a velkým překvapením se před několika měsíci stala Adele, miláček hudebního průmyslu. Nadaná zpěvačka s hlasem jako zvon, jež si vysloužila nesčetněkrát různá označení jako „baculka“ či „korpulentní“, shodila přes neuvěřitelných 40 kilogramů. Za její drastickou proměnou stojí trenérka Camila Goodis, která připravila pro Adele především změnu jídelníčku, jelikož není přílišným příznivcem náročného sportování. Nastolila jí takzvanou sirtuinovou dietu (sirtfood diet) spočívající v konzumaci jídel bohatých na bílkoviny v rostlinných potravinách. Tyto bílkoviny zrychlují metabolismus a spalování tuků.

K překvapení všech pak Adele následovala – coby kolegyně – Kelly Osbourne. Ta mohutně zapracovala na svém zevnějšku. Dceru slavného rockera nesčetněkrát potrápil jojo efekt a honbou za štíhlejší tělo si rozhodně neprochází poprvé. Před pár týdny se pochlubila na sociální síti Instagram zcela novým vzhledem ve stylu pin up. Rozzářily ji roztomilý, elegantní účes, ženská červená košile a pozornost upoutal pohublý obličej. Kelly tedy veřejně odprezentovala, že zhubla o 85 liber (v přepočtu o 39 kilogramů). Za touto změnou však stojí nejen absence alkoholu, zavedení meditací a změn jídelníčku, dále cvičení, ale také tubulizace žaludku. Tento fakt přiznala v nedávném rozhovoru v Hollywood Raw Podcast a rozpovídala se o tom, že tento zákrok podstoupila již před dvěma lety, kdy došlo ke změně tvaru žaludku. Bariatrické chirurgické zákroky jsou účinnou formou léčby vyšších stupňů obezity. Konkrétní výkon tubulizace omezuje množství přijímané stravy tím, že dochází ke zmenšení žaludku do tvaru takzvaného rukávu (sleeve). Velké zakřivení žaludku je odstraněno a zbývající části jsou sešity a jinak vytvarovány. Tento zákrok omezuje pocit hladu a je již nenávratným krokem. Známá zpěvačka toho však rozhodně nelituje, a naopak chirurgický zákrok nazvala tou nejlepší věcí, kterou pro sebe kdy mohla udělat.

Třetím statečným mušketýrem se stala Rebel Wilson, australská komička známá svými rolemi baculek v komediálních filmech. Od počátku letošního roku pracuje na své fyzické i emoční stránce a rok 2020 nazvala „rokem zdraví“. Zdá se, že svému novoročnímu předsevzetí opravdu dostála. Na svém seznamu zdravého úspěchu si připisuje ztrátu bezmála 19 kilogramů. Vyměnila nezdravé jídlo za zdravou stravu, gaučové pohodlí za procházky, omezila cukry a podle všeho se drží diety zvané Mayr method. Již teď je Rebel sama se sebou spokojená.

Podívejte se na neuvěřitelné proměny do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová