Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oslava Jiřího Korna: Duet s Lucií Bílou, omamná Miss Moskva i skvělý 4TET

  • 26. září 2019 | 06:00

    Překvapení v podobě zajímavých hostů, nespočet tanečnic a akrobatů a ty největší hity napříč kariérou. To byla oslava semdesátých narozenin Jiřího Korna. Režie se ujali bratři Cabanové a nešetřili s teatrálností. Celým večerem provázel big band a diváci si užili zábavnou estrádu, kterou už dnes na televizních obrazovkách nespatří.

    „Pracovní název tohoto koncertu je 70x dík, a tak se připravte, že budu celý večer děkovat. Nejprve bych chtěl poděkovat vám, milí diváci,“ zahájil svou oslavu sedmdesátin ve vysočanské O2 areně Jiří Korn.

    Megakoncert v největší české hale byl klasickou českou estrádní show, která se podobala televizním pořadům z osmdesátých a devadesátých let. Desítky tanečníků a akrobatů v blyštivých kostýmech tančících v divadelních kulisách.

  • Nechyběla legendární sukně

    Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny
    Autor: Blesk: Karel Kopáč

    Sám Korn vystřídal několik kostýmů a nechyběly ani jeho legendární sukně a extravagantní brýle.

    Bezmála tříhodinové vystoupení bylo procházkou téměř padesátiletou kariérou předního českého interpreta. Chyběly ovšem muzikálové období a duety s Helenou Vondráčkovou, které mají v jeho repertoáru důležitou pozici.

    Podívejte se na vrcholy velkolepého večera, který se obešel bez zbytečných řečí a na kterém oslavenec servíroval hit za hitem.

  • Duet Byl by hřích s Lucií Bílou

    Velkou část Kornových oblíbených skladeb tvoří duety. Ty s Helenou Vondráčkovou chyběly, ale jeden z nejoblíbenějších je rozhodně ten s Lucií Bílou. I ona přišla Jiřímu Kornovi popřát. Ke slovu se ale nedostala. Pouze se zjevila ze tmy jako překvapení a zase zmizela.

  • Chlapecká léta

    Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny
    Autor: Blesk: Karel Kopáč

    Elegán ve světlých oblecích a klobouku zpívající hity jako Robinson, Té, co snídá, Žal se odkládá nebo Windsurfing. Takhle si fanoušci pamatují Jiřího Korna na počátku jeho kariéry. A právě tyto kusy měly největší úspěch i na jeho narozeninovém koncertu.

  • Host Vilém Čok

    Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny
    Autor: Blesk: Karel Kopáč

    Velký hit z poloviny osmdesátých let Karel nese čaj nazpíval Jiří Korn s Vilémem Čokem z Pražského výběru. Právě on mu tehdy pomohl opět se dostat na vrchol. Ani on tedy nemohl na oslavě sedmdesátin chybět.

  • Vokální set 4TET

    Od roku 2002 zpívá s vokálním tělesem 4TET
    Autor: archiv Jiřího Korna

    Od roku 2002 je pro Jiřího Korna zásadní vokální kvarteto 4TET, se kterým v posledních letech koncertuje. Nemohlo tedy chybět ani na jeho velké oslavě sedmdesátin. Společně zazpívali songy jako Hotel Ritz nebo Svítí slunce nad hlavou. Jejich hlasy se opět dokonale proplétaly bez hudebního doprovodu a jejich vystoupení se stalo jedním z vrcholů večera.

  • Prokletá Yvetta

    Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny
    Autor: Blesk: Karel Kopáč

    Traduje se, že tuto písničku Jiří Korn kdysi nenáviděl, protože ji musel pořád a všude zpívat. Bezesporu si ale uvědomuje, že by bez ní nebyl tam, kde je. „Pravděpodobně bychom se tady nesetkali, kdyby mi ji tehdy Zdeněk Rytíř a Karel Svoboda nenapsali,“ uvedl skladbu zpěvák.

  • Velkolepá Miss Moskva

    Ruští oficíři, sexy vojačky, ruské Máši, chodci na chůdách. Asi nejvýpravnější kus byla Miss Moskva, která v dnešní době, kdy opět narůstá ruská propaganda, vyzněla jinak než v období svého vzniku.

  • Jednou je hůř, jednou je líp

    Jiří Korn slavil s fanoušky v O2 areně své sedmdesáté narozeniny
    Autor: Blesk: Karel Kopáč

    Skladba Jednou hůř, jednou líp, kterou Jiří Korn z poloviny zpívá a z druhé poloviny recituje, se objevila až v závěru galavečera. Jde o jeden z jeho největších hitů, které se hojně hrály v rádiích.

     

  • Ještě tě mám plnou náruč

    Jiří Korn slavil v O2 areně semdesáté narozeniny
    Autor: ČTK

    Jako přídavek zazněla tklivá balada Ještě tě mám plnou náruč. Pěvecky náročný kus Korn zvládl bez problémů a stal se z něj zlatý hřeb večera. Představil ho v novém aranžmá, kdy první refrén zpíval sám a v tom druhém se k němu přidal sbor.

     

Autor: Hana Langrová
Klíčová slova:  jiří korn, koncert, o2 arena, hudba, pop, narozeniny, oslava
Diskuse ke článku
.